【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
我重點都係放係游水到
最衰係SWIM 2已經唔再出
佢話其他錶都做到相同既野 所以先要諗AW定G好
如果接受到返屋企就擺座叉電,出門先戴,又唔會成日超過兩日都唔返屋企,咁AW 應該OK
如果唔想每日擺低or 想24小時戴住嘅就其他
Open water or pool? Open water千祈唔好買aw
到底有無人用aw游水
pool
Garmin 55有運動都頂到一兩個星期
Garmin 係運動手錶加智慧功能
Apple Watch 係智慧手錶加運動功能

唔想成日叉電,鐘意圓錶,開全日心跳血氧唔做運動都挨到5日就garmin
想體驗智慧錶換下錶面,同電話互動大啲就Apple watch

Garmin venu 2plus 流暢道比venu 2提升左
似番隻smartwatch
但追唔到Apple watch

同埋venu 2 plus 個價唔抵
成$3400,呢個價我不如買apple watch

但我都買左venu 2plus
缺點係貴,同新產品有心跳bug 未fix ,第三方錶面未必正確顯示平均心跳
要等更新
Venu 2 plus 外國最新去到firmware 9
中文版未有,要等
經過一番考慮
我最多都係一星期2日 運動 每次先2小時
好似garmin有d浪費

雖然游水自動休息好想試下
但aw平咁多 應該都係買aw
aw可以長時間濕水架咩
佢寫可以游水
唔得架咩
真係得?
主要游水嘅話 Garmin 有 Swim 系列

Swim 2 戴咗年紀幾 算係滿意
係喎,我7左
做運動,有touch mon其實先煩
AW要特登lock screen
卡卡西歐啦。
swim停左產了 佢話唔係公開水域既話 其他錶都差唔多
我估頭幾年得
老化左難講
我啱啱買instant 2 兩星期差一次
用黎睇心跳 gym同睡眠質素
我用過aw跌一次就爆左
仲未計會錶面花 ,garmin軍規啱哂我
apple watch 用緊7 d 電都係好麻麻
indoor 都好d
outdoor 佢開光左又熱又快更快無電

garmin 有太陽能個隻係唔係行電子墨?如果太陽猛日光下係唔係唔著光都睇到?(希望有人明我講咩)
游水先2個鐘, LOCK左都無問題
反而平時行街用TOUCH方便好多
泳池又跑步

Garmin
佢聽稱係陽光下都係睇到
但係咪要開盡背光就唔知 你都唔好祈望可以啦
我用緊fenix 6s solar,陽光底下都睇到啲字,但啲字就冇AW咁清晰
instinct 就唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞