【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
Sorry自膠

台灣
solar無必要 平成差唔多1k
polar grid x pro
跑個10km,約一個鐘gps tracking
大約用咗15%電

如果日常返工出街用,唔開tracking
大約用到4-5日
呢隻度唔度到body fat?
唔知
冇試過
好似暫時得galaxy watch 先得
body fat 建議用磅

硬係覺得手錶咁細未必準
Solar版係咪只係多咗Solar?
其他Spec 係咪一樣
有冇巴打有去海港城gigasport 睇過有冇epix sapphire 賣
打電話去淨係飛去留言,諗住用海港城coupon 買epix
Spec完全一樣
而又Solar充電都唔係頂得耐
而且又要成50000Lux
即係要勁晒嘅天氣先叫充到電

所以我都係等下期燒癈卷先買
問過gigasport,佢地咁回覆:(所以海港城同time square都應該無得買

Garmin epix(Gen 2) (SKU#3GZ0100258216)沒有出售。
另外,GigaSports 有售 Garmin fēnix 7 Sapphire Solar (SKU#3GZ0100254020) & Garmin fēnix 7 Solar (SKU#3GZ0100254010) 於以下Gigasports 分店,因貨品數量有限,建議您前往相關門市前致電門市查詢。 謝謝

店鋪地址詳情:
又一城 Gigasports
地址: 九龍九龍塘 又一城 L1-02 號舖
電話: 2265 7708

金鐘太古廣場 Gigasports
地址: 香港金鐘太古廣場 1 樓146號舖
電話: 2337 0005
冇得用coupon 大法
Garmin錶都好似無呢樣野
琴晚Google過Garmin要配合佢個磅先可以喺個app用body fat 計數
好似無咩人講polar
So far用落都唔差遮
買左fenix 7 全黑
頭先去咗Garmin專門店攞隻955上手玩
對比我戴緊嗰隻Suunto 7
個Moon細咗些少
GF955 1.3" vs S7 1.39"

同埋955輕過S7好多
可能955成隻都係膠
不過要嚟跑就當然越輕越好
GARMIN Forerunner 955 & 255 抵港 兩大女神各有所好
https://www.pcmarket.com.hk/garmin-new-gps-sportwatch-forerunner-955-and-255-arrived-hong-kong/

香港有不少愛好運動的朋友,都會選擇 GARMIN 的運動手錶,功能豐富選擇多。近日兩款GARMIN 新錶 Forerunner 955 & 255 就正式抵港,更找來「 ViuTV 女神」 Hillary 劉沛蘅及三鐵女將 Leanne 司徒兆殷試用,兩大女神各有所好。

Forerunner 255 系列屬於入門級款式,功能齊全,更有 Forerunner 255s 可揀,手腕略為纖細的女生就合用。

Forerunner 系列一向都很受跑友歡迎,新推出的 Forerunner 255 系列屬於入門級款式,但功能齊全以及內置多頻 GPS ,可記錄多種運動數據之餘,亦對三項鐵人有完整支援。 Forerunner 255 當然也可以記錄睡眠數據,配合復原時間、訓練狀態數據及完賽時間估算功能等,用手錶就可以建構出訓練計劃幫助提升表現。 Forerunner 255 系列有三個版本,喜歡邊跑邊聽歌的朋友可選擇 Forerunner 255 Music ,至於 Hillary 就揀 Forerunner 255s ,取其較小巧,手腕略為纖細的女生就合用。

至於「粉紅大佬」 Leanne 司徒兆殷就選擇高階款 Forerunner 955 ,有多個分析功能如體能分析、恢復狀態及訓練負載指標,亦可測量 VO2Max 等數據,對於她參加 Full Ironman 賽事甚有幫助,而且 Forerunner 955 有 Solar 版本,可延長手錶的使用時間,在賽事中保持記錄與顯示不同數據,隨時掌握自己的狀態。

高階款 Forerunner 955 ,有多個分析功能如體能分析、恢復狀態及訓練負載指標,亦可測量 VO2Max 等數據。
我用緊M430, 不過就打柴
我係M2,V2同Grit X太貴
Touch screen又唔一定要既

聽歌更加唔想要
呢個價算唔錯架喎
新出有隻pacer pro, 唔算好貴,但感覺好悶,想轉會
佢作為運動錶係唔錯既
不過作為smart watch就好麻麻
諗緊fenix 7定955
有冇人知955 普通版最平幾錢 ?
睇片見955螢幕清晰過fenix7
有錢上fenix, 但反應快啲同user friendly啲
基本上 fenix update 後功能一樣

可以參考呢條link
https://www.youtube.com/watch?v=K3evf59dv1Y
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞