【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
不了
理性洗錢
我諗今年係更新完之前疫情拖累既延出既產品
255 / 955 / fenix 7真心可以狗衝 唔洗等佢仲出咩錶
255都可以, 但未至於狗衝
955真心想衝

反而venu 系列仲有冇咩價值啫
一間好似vivoactive 咁停哂
有冇人係apple watch轉garmin架?

想知轉換左嘅分別係點?

本身用開apple music 出去跑步唔洗帶手機好方便。

另外有冇人用epix架心思思想買,但睇緊955啲功能上其實唔係差好遠咁
我用AW一個星期起碼游兩次水 成個月都無事
mk2i,一步到位
唔急可以留意下AW 9月先
最怕佢收到風知AW真係出運動錶, 所以出隻955 唔好撞AW
見GARMIN唔係大AW好多,但點解人哋啲電咁勁但AW咁💩️㗎........
apple watch 有4日電先考慮
Garmin Venu 2 個Mon都450x450左右
一樣可以用8到10日,好撚長氣
好似有個叫r.485既developer講,限Apps限得好厲害,啲apps大細都係以kb為單位。
我裝個apps 最細好似20kbs左右
個系統廢到唔chur電
正如以前啲屍變人nokia 電話咁
都好慳電
Garmin嗰啲不嬲都可以
係aw galaxy watch嗰啲先唔得
Garmin instinct 2 solar $2999

買咗955 solar
請問用氣壓計睇天氣預測嘅錶面有無得down
Apple唔運動都要一日一叉,如果長時間運動分分鐘撐唔到一日,建議你考慮其他牌子
Epix用家表示滿意,試過游水行山完全無問題,電又夠玩接近2星期,重點係防刮花,試過幾次fing手大力得滯撞到枱欄杆,除左錶面連錶身都完全無花,加埋鋼帶著恤衫都ok
AW電量直接收皮
都有呀
Data lover 唔錯

自己用緊rails 但貨金先有部份功能
Venu 2plus 有bug
Thanks 巴打
但要搵搵教學點set先
Dl connect/ConnectIQ 個app 咪得囉

入緊資料,但隻錶未有資料出
利申:英文白痴
其實驚佢AMOLED易有烙印 話哂起碼想用4年

搞掂
玩咗成日都係無咗4%電
想問下如果就咁帶出街 唔帶電話可唔可以聽音樂同聽電話?
音樂可以,電話唔得,佢無sim/ esim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞