【集思廣益】運動手錶 邊隻最好??

655 回覆
15 Like 10 Dislike
想問下大家點清潔隻錶?就咁水沖?有冇師兄用洗眼鏡o個種超聲波洗過?

我有隻gshock rangeman又話乜乜軍事防水防盛,結果帶到生鏽d掣㩒唔到去整報價26xx
唔係唔信你 未聽過g會生銹 你係咪玩完海水無過清水
2600 唔會整
應該係汗水...我唔游海水
WELL,我又真係信佢防水,所以冇沖水,就咁抹乾佢...
https://www.garmin.com/en-AU/watch-fit-and-care/

Can I use an ultrasonic cleaner?

Ultrasonic cleaners are not recommended for use. Using one may result in damaging the watch.
想問想買epix 2 係邊度入手會平啲?
聽人講話去carousell搵人買,但信唔信得過
華生現金價7140,我早排買左
華生係咪深水埗個間?
點解我見carousell個啲平到6000幾
高登地下o個間

carousell好似係賣家有d coupon咁上下嘅嘢可以免費/平價買到表(你買嘅話好似要一齊去買)

不過樓上好多版前話問價就冇貨...
好 唔該巴打 我去華生睇下先
諗緊買epix 2定955
我諗都係幾樣野一定要
太陽能
Touch screen
電量

但我手較幼 好似帶7x又唔多靚
955好似比起都唔錯
有冇手幼人士用緊7x覺得點
想問下旺角係咪cam2 有得試fenix 同955
如果冇邊到有得帶上手試
唔該唔好係到回post
要問野自己開新post
epix 2冇solar...
炭灰鋼帶配epix 2
左條,不過諗諗下驚住重(尤其訓覺check睡眠時),最後買返黎擺...
D氯氣水留左係度?無沖水?未聽過GSHOCK會生锈
巴打, 想問你係咪都帶開Garmin

想請教下Garmin紀錄睡眠質素個function係咪每日淨係可以記錄到一次, 姐係如果訓晏覺會記錄唔到/洗左之前個紀錄??

我之前帶開Samsung Galaxy Watch都無呢個問題, 但上網睇好似Garmin系列會咁樣
用緊Fenix 7
好好用
唔係有得set幾點訓? 晏覺應該就記錄唔到
淨係做運動先會用返條原裝帶
換黎換去有d煩...well,隻錶面底先係鋼,中間部份膠黎,有d失望...
冇試過一日訓幾次,答唔到你sor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞