DBP同WD係黑店-脫毛討論區25

1001 回覆
21 Like 3 Dislike
其實M記都係大公司,如果啲客投訴個顧問人身攻擊,冇理由唔理掛。
畀得起錢嘅絲打,真係要諗清楚自己join邊間, 其實大家都係客人姐,真係唔明使唔使咁激動去踩其他公司,之前一直呢度都係好和平去討論,俾大家自己去分析!
每個人心中自己都有一套準則㗎啦,俾幾錢就會預期收到幾多嘅服務效果質素,唔通真係用半島茶餐廳同半島酒店相比咩
當然你去過嗰間公司,服務質素差你可以插到佢飛天,喺度發洩吓。但係直程冇去過嗰啲公司都俾人狂插我就覺得奇怪囉!好難唔聯想到係同行惡意攻擊囉
間間脫毛公司都有Mon緊post,不如大家做好自己做返自己Target嘅客咪好囉,狗咬狗骨對個行業冇乜好處㗎咋
認同呀,所以我覺得大家應該只係評論返自己去過嘅公司,其餘嘅公司好唔好,自己冇去過就唔應該評論。
所有喺度投訴自己脫果間脫毛公司唔好嘅,最終都係要自己返去投訴,又或者唔再去,只係得呢兩條路。
上次打有個從未見過嘅紋身女打覺得好唔掂
打得快到敷衍了事咁
依家啲毛生返一忽忽
屌我都覺得差咗好多
以前幫我做開嗰個眼大大嘅女仔都幾細心
幫我脫bikini會補剃 會問接唔接受到個痛楚
佢哋新嚟咗個成手紋身嘅好唔pro
溝通係零 e.g. 唔會示意你腳點擺、打完V到打i 時唔會講聲
轉打i 位時又冇以前咁用木棍撥一撥開咁打
亦無補剃
係咁二喺外陰唇表面到打完就算咁
事後發現打到啲毛一忽忽
仲有 個過程其實都打到我好撚痛

Chill Beauty 你睇到嘅話唔該train下成手紋身嗰個員工啦
我做H記full bikini,暫時打咗3次
第1次係打得冇咁密同度數細啲
但之後都覺得佢係打返密咗,So far效果ok
不過我冇做過M記,所以冇得比較

H記都有sell我果酸美白
但唔算hard sell
我話唔join都冇影響之後服務
暫時未遇到上面絲打嘅情況
M記consultant係會sell嘅,但係都未去到人身攻擊咁誇張我見過佢唔同consultant都四五個,企硬話自己冇需要同埋唔care其實都走得
我上手毛周角化好嚴重佢都sell唔到我脫毛/果酸
最緊要堅定啲,如果佢真係人身攻擊咁誇張咪鬧返佢轉頭+投訴,反正做客串啲有乜所謂,做treatment嘅時候又唔係consultant同你做
join 左M 記年幾,除左第一次上去有認真sell 過之外,其餘時間都係sell 兩句5分鐘內甩身走得

可能我好彩,換左兩三個consultant 都唔sell 掛

老實講咁鬼貴仲好hard sell 的話搵鬼幫襯咩
如果你要搵完全零sell, 我相信A-plus 係穩陣嘅。不過你要留意6800呢個價錢係要係非繁忙時間喎
冇錯 拒絕個治療師佢就會幫你是但打幾下 之後就交俾consultant再sell 次次都煩成個鐘 sell唔到又閪哂面
如果冇乜資料,建議你搵番啲多人識嘅
而家愈做愈平
Around你呢個價位嘅公司呢度都有人討論呀
追下post慢慢研究再揀啦
同問
我都想知其實色素沉澱用咩方法係最work?
最近hairdade 有冇咩新消息
有冇人試過脫完之後再生番
見hairfade得4年保養但夠平 諗緊試唔試
另外見more Beau有免費體驗 未脫過毛唔知去唔去好
lm
有冇男士脱
想激光鬚根同埋胳肋底毛
戴口罩都ok很嘅
家下成日有鬍鬚印好顯老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞