[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(49) 6.1 絕龍詩 | PVP牙狼復刻

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
得城先可以幻化
好似更新左唔洗返城都有
魔獸轉過黎ff14,建唔建議買直升包
唔建議

因為呢隻Game代入感太重,但一開始個版本2.0超級趕客,要長玩必先捱過2.0,3.0神級
瘋狂解任
玩左兩三日先31
一開始係十分悶 本身我都係速食系玩家鐘意飛劇情 但2.0中後段開始無飛慢慢睇 係值得嘅
有冇咩推薦職業,定係第一隻練咩都無所謂架,我練緊龍騎士
第一隻是但玩,第二隻諗唔到可以升召喚師/學者,因為呢個職經驗共通,升完等於升左一隻攻擊職+一隻補職,而用補職排副本十分快

入副本等待速度
坦>=補>>>>>>>>>dps
不過新玩可以接觸補師先,因為坦要對副本/機制有一定熟悉度先玩得你舒服你隊友舒服
頂,咁早知練坦算,我睇youtube片見到啲副本都唔算好難打
我玩開魔獸覺得兩隻驚都差無幾
你可以升呢隻上去推爆2.0
3.0開始可以用暗騎坦 起手好似30Lv
咁如果我想玩騎士,係咪要由零開始
其他特別職業就可以唔洗
戰士同騎士要由0起手

騎士應該係4坦最小人玩,但係鐘意就去馬
我上網搵過啲人話騎士算係最多減傷技,又坦得
點解會最少人玩
特色技能 擁有全遊戲最高團減嘅中二病翅膀
坦度後期好好多80打後 前期我覺都可以 反正未滿級都係亂打
你熟左遊戲機制後 FF副本其實係好易好休閒既
後期如果你玩高難野會唔同

如果你未比錢 建議繼續做住免費仔玩耐D上到主線50左右先
因為你可能會覺得FF好唔就手
點解好多野唔可以插件自動波(FF官方視為外掛)
但依隻Game係咁玩(亦係咁玩先好玩)
睇下你接唔接受到先
我都唔知 可能傷害低 但有補職基因可以幫人補血
死左補師都有機會夠打
一開波就買左
魔獸我本身都少裝插件,基本野就會裝
打開團本拓荒
宜家咁嘅情況,我倒不如玩隻龍騎升到50,再轉去玩暗騎好似仲化算
或者升埋騎 兩隻一齊上
有啲複雜都係照解主線升到50先再算
拎住個盾柒掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞