[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(49) 6.1 絕龍詩 | PVP牙狼復刻

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
係咪要升盡先揾到
無錯
除左諄金之外, 點樣升先最快?
平日就橙大佬,一patch day就過本都過唔到既輪椅大佬
冇自動落dot 冇自動連combine 唔識出
咁算唔算叫熟自己職

派出去有3個揀
一個係1個鐘一次 , 有能力要求 (如iLv / 獲得力)
一個係18個鐘一次, 有能力要求 (同上)
最後一個係1個鐘一次, 無能力要求

揀最後一個狂派出去就升最快
我諗已經唔關咩表現事
只係咁岩被人踢爆到
而個啲人做過講過啲咁嘅野啫

香港有班人態度唔好,係事實,
亦都唔係小眾黎
隻奴係咪要採集職唔可以戰鬥職?
唔同職搵返黎既野都會有分別 (戰鬥職/採集職)

唔明點解要拎住個3rd party tool既顏色也文也武,心水清都知刷log本質上咪又係堆場數賭直爆同隊友勁唔勁

我想講一部份人錯誤地以為自己log既顏色=自己係玩家社群入面地位,以為自己拎住個log就可以有好大既發言權,將其他玩家分成369等,成件事根本錯哂

咩鬼野粉99log大佬,你識得畫同人寫故事玩音樂唱cover拉人入坑係大佬,你識得做拍片寫各種raid同生產採集攻略幫助其他玩家既都係大佬,但你話拎住個log周圍串人既就......
工人既職業Lv上限跟你角色職業當前Lv
姐係你有升果隻職佢先可以升到頂

其實無一個明確既答案 都係睇你需求
當你已經全90無乜特別要求, 咪一半戰鬥一半採集 分散投資
如果你玩生產多既 可以多d採集工人幫你搵多d原材料返黎用
btw如果想將隻工人轉職要由1Lv開始升過
每樣要1隻實無死
呢d真係刷到個人自我膨脹
我黎到呢個版本先打零式 重要遲人兩個幾三個月先開始
同FC組左個6人固定出面再次次唔同ST D3 野良
打到第2王 卡左兩個幾三個星期 其實都係打5/6 兩晚兩飯咁樣
跟住團裡面有個睇LOG 既人就開地圖炮 又話你打得低又錯呢樣果樣
說話好難聽 最後有兩個日本仔頂唔順同佢炒大鑊拆夥
用LOG 果邊有3個組成一齊去打 我就自己ON99 去搵練習場打由乜都唔識
到我而家清晒4層幾個CD 班撚樣重卡住係4幕
有時靠自己能力慢慢破關既滿足感係佢地唔會明架啦
反而出面D街場無咩人會UP 返個LOG 上去 想睇自己差成點都無
睇LOG 買直升 做齊哂 玩左一個月加12日 4層過哂
乜零式真係難到要用輪椅咩
不過真係一街消化場=練習場
帶返個頭盔 有睇攻略第一次過跟團友打
之後都係自己入練習場練
到依家最多都係3紫色
4 本4層斷章未ROLL到武仲未齊裝
我反而覺得唔關性格衰唔衰事只係呢隻game其中一個階段

以前都想刷靚個Log,而家求其過到就算
反正求其打都有藍字以上,唔會太柒

有時間去賭場玩下Minigame好過
log 用來自high only, 我零式過到就算, 從來無睇過log, 而家無野做日日釣魚 養緊陛行鳥仲輕鬆
睇自己log改善opener/rotation就無乜問題
追求自己打得好係一件好合理既事

根本去到打絕搵隊友先要睇人地log 其實打零式做開荒牛個陣成隊灰/綠都過到
刷log個班圍內刷都無所謂
吉田其實都暗示曬:你唔影響其他玩家 唔影響遊戲公平性 又唔好咁撚揚
官方其實都吹你唔脹唔會捉你用第三方插件

慶幸玩左國際服咁多年都無試過夠膽有人公開講log
多數鬼佬聞到個party有伏味就一句tyfp/phone calling/my cat is chewing my lan等濕鳩籍口就走場 唔會咁多口
(雖然轉頭就有party finder有同一班人開同一個場)
所以感覺上國際服打團生態都好 無乜閪人串串貢

唔知你地打開日服咩環境 但係聽落都多規矩

至於要依賴plugin先行到完美dot/gcd個班濕鳩大佬自己反省下啦
真係屌都廢撚事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞