[PC/PS]Final Fantasy XIV Online(49) 6.1 絕龍詩 | PVP牙狼復刻

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
可能佢地打緊大陸服
其實靠log篩選隊友都唔係100%準
打絕打零式好最重要既係理解力同執行力
呢兩樣野先係最影響開荒練習時既進度同體驗
log係反映唔到隊友呢兩樣野既高低
而且log可以靠狂刷黎執靚盤數
所以真係參考下就算 唔好用黎做基準 實實際際捉條友黎試團好過
大家明就得
我係怕有新手睇到自己成日灰/綠log就唔開心
之後唔敢再打零式
公會有個奶刷到log 99
我就打死都唔佢打
AOE前全場剩半血都唔補
打log可恥
支持開名

反對第三方外掛插件 作弊破壞遊戲平衡
唔講以為log99 100可以真人搵工用
溫緊
咁補師個log又唔同 好睇隊友俾唔俾面
利申今版打唔贏3樓 已放棄
有 d dps 為左刷log,獲獲偷刀,on9中左debuff 後就鳩打 等滅團重來, 有d 連減傷都唔開
唔出聲啫
in game或者disocrd無人答都已經好差
最慘一問就被人揶揄

見過幾次都唔敢出聲啦

個萬魔殿討論區都好多哩啲屌客發言啦
隔兩個星期就可以有啲無聊野係到嘈
到底有幾得閒
入過好多唔同group就明白人一多就多癲佬痴線佬
Healer 有兩隻 一人一個ogcd 都回滿啦
係白魔要放白花唔係ogcd姐
試過打街場消化 全場灰字 打到時間切
比人叫healer專心補血
之後即刻講向下場last ok?
Dps自己貪刀/唔熟機制食技 唔好賴隻補唔回
3 4層堆aoe 唔落減傷唔補血從來都係得healer 死
佢唔回都過到先神奇
唔洗睇
利申返睇log 只係改善自己睇下可以點樣打好d
打得好 打得快 咪早d殺到隻野咪易d過
4層後半下下入到最尾時間切先殺到
下下兩隻補連gcd 都要交埋補血
有心玩既 練多兩三次 打高d 第二次拉繩已經打完啦
唔會笑人灰綠
只會覺得佢地冇心玩都吹佢唔漲 咪下個團
佢地有心玩有心問 班老屎忽都係到拎住個log點點點
就另計啦
咁勁最好我全場訓係地下都過到
想問下補啲人話唔好用GCD補 咁如果BH嘅話洗唔洗用GCD上盾?
定用啲減傷技就夠?
有d位特定位 或者消化團想安全 先會用GCD
其他大部分時間排得好既 確實係唔駛
因為OGCD有好多招
如果要個補用GCD補多數係有人犯錯
熟補既人而家1樓2樓真係可以零gcd補

至於樓上話AOE 半血時補冇反應
而家咁後期都幾個月
多數補都掌握到齊裝齊藥個血量

我自己做坦咁既情況下會確保唔大影響基制次序開左減傷
冇人死既我覺得隻補冇錯
(仲有dps成日鬥等遲落)

冇人減傷wipe既 雙方都有責任
如果係坦dps自己犯錯低左血既 係自己責任 最多只可以講補師補佢唔切
明白 因為成日班撚屌炒股補師都唔補血
唔係淨係我講
連台仔都見過同一個補師屌過

1 2層要炒股學者秘策係用ogcd aoe回就算
3 4層要穩咪轉單體gcd盾再派全隊

仲有第一層第一下個aoe第29秒先用
一開波派全體盾都冇用 除非你壓0秒/開場先放
dps有橙已經係對職業有充分理解
96-100不外乎幾個因素
直爆 觸發 隊友 副本機制(有冇點名 麻雀次序)
都係講運
99肯刷就會有 我覺得唔算咩大佬

首周通關log好似有價值d
補師刷log累街坊好難做到 因為會直接wipe
其實會唔會係成隊冇人放減傷指望佢gcd補.....
你邊層咩位aoe見到補唔起

正常黎講ogcd會預得岩岩好
白魔仲要變化有限 佢唔用黎補都冇其他野好做
1 2層直情唔駛盾都得
間中都遇到白加占輕鬆過
見過第4層唔記得前半定後半
試過開場第二個AOE直接炸死兩隻補

體感要用到GCD補都係第3層生苦(冇占星)
第4層後半 悲劇
學者得閒派下大盾 白魔用白花 賢者射激光唔算 占星未用過唔知
零式首週只係願意請假姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞