飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」

1001 回覆
1132 Like 33 Dislike
Lm
LM
話說,奈良鹿真是沒有操節,為了餅就胡亂跟人點頭,而BoBo則不斷與鹿互相點頭,這一幕很逗趣。

跟鹿拍照是重要的一環,用來呃讚的,不能不指。可是不知怎地,那些鹿都不太理會我,每當我想拍照時就走開,是歧視毒男是不是?

即使我用餅去引誘牠們,牠們吃完就跑掉,名副其實的「o趙完鬆」,或是花了甚多氣力留住牠們,牠們卻在關鍵時刻不望鏡頭。

最讓人生氣的是,BoBo卻很受鹿的歡迎,經常身邊都圍著幾隻鹿,自拍對她而言自在得很。

「點解佢地淨係痴妳嘅......」

「你無人要呀?」她假裝關心的語氣說。

「妳就無人要。」

「咁算啦,本身諗住幫你。」

「唔好呀,對唔住大佬。」我馬上說。

她摸著一隻鹿的頭,然後溫柔地引導牠到我身邊,我趕緊捉緊時機,當最關鍵的時候,牠卻再次轉頭。

「又影唔到。」

「咁辣殺架Ching。」她突然波台巴打上身,聽得我有點出神。

她走進鏡頭內,摸著那隻鹿的頭,終於牠望鏡頭了,我們就拍下合照。

「唔洗多謝我啵。」

「邊個要多謝妳......喂做咩撞我。」此時又有另一隻鹿,牠不斷用角撞我的腰,撞得我連連退開。

「人地唔係撞你呀,佢係嗲你。」

「嗲係咁樣架咩?」

「喂呀,你溫柔啲啦。」

我嘗試學著跟她一樣,輕撫牠們的頭,過了一會,好像終於學會跟牠們相處。

「喂!你睇下,好得意呀係鹿BB~」BoBo亢奮時候,她的聲音會高幾個八度,變成小女孩一樣。

我覺得這樣的她比鹿更得意。

「我幫你地三個人影相啦。」當他們三個人都忙著餵鹿時,我便這樣說。

這是兩個團體的好處。

跟小鹿們玩了一整個早上,相片也拍夠,我們就往東大寺的方向移動。

咁辣殺架Ching。

btw又Live咗,好好睇
live
如果係真人真事
咁bobo而家都應該追緊故架喎
Hi bobo

Sleep is for the weak ar Vigo
如果係真人真事
咁bobo而家都應該追緊故架喎
Hi bobo

Sleep is for the weak ar Bobo
reneebobo?
痴線,做咩突然有新故我完全唔知

利申,啱啱實習完先有時間睇
我果次都有去奈良,望住兩老俾啲鹿撚真係好好笑
老豆仲俾隻鹿搞到成件風褸都係口水
東大寺就成堆學生,日本啲學生好似唔洗番學咁,早幾個月去東京迪士尼又係勁多學生

Btw 好似 ,樓主快啲啪啪啪手ok?
係咪難波個間24小時supermarket? 好似係aeon黎
深夜留名支持
越睇越中意bobo
留名
六月頭去完大阪,好掛住果到
Lived
睇完ぼくは明日、昨日のきみとデートする 好自然嘩將bobo幻想為小松菜奈
睇完ぼくは明日、昨日のきみとデートする 好自然將bobo幻想為小松菜奈
波台巴打上身 笑死
冇左句斜字
今次應該係good end
終於live 左 認真 有冇bobo示意圖 又或者似邊個明星 俾啲方向我都好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞