飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」

1001 回覆
1132 Like 33 Dislike
第一道難題就是,怎樣去?

「我地本來就打算去太閤溫泉,諗住一次過浸哂金之湯同銀之湯,你地呢?」阿包問。

這一方面他就自豪起來,今日是他唯一一日有計劃的行程。

阿森望著BoBo,眼神像是怪責又有苦說不清,BoBo左右顧望避開他的視線,阿森只好說:「呃......我地都無所謂,不如跟你地。」

雖說是有計劃,但阿包他也不知道怎去。

「好似係有巴士直到架,不過而家好似無車。」阿包似是而非地說。

「近唔近?可以行過去?」阿傑問。

「都可以呀。你地無所謂?」阿包問。

他們三個人都搖搖頭表示可以,我們便開始走路尋找溫泉之旅。

「好似係向下行......啊,唔係,係向上.....」阿包手持地圖帶著我們走,東逛西遊,經過有馬的玩具博物館和金之湯後,終於到達一個地方。

一個沒有水的地方。

「哩度點睇都唔似有溫泉啵。」我問。

「樂民,殿館係點解?」阿包問我。

我們站在一個叫太閤の湯殿館的東西面前。

「我唔知呀,不如問下嬸嬸?」我說。

駐守的大嬸不懂英語,但憑我一年的Popping舞齡,運用強勁的身體語言,才得知這裡是博物館。

我們來博物館幹麼?

呢間花小宿,上次去有馬住呢間,
傳統日式溫泉旅館
有貸切
我都好鍾意浸金之湯
機場係咩問題
機場係咩問題

點解偷望我?
點解好似飛咗一篇咁
Bobo好明顯係player黎

呢啲咁易撩唔識既人既女仔我都麻麻

But個故幾好睇

小毒撚好易就會沉船比人撚到
錄女朋友聲果度笑死我
點解好似飛咗一篇咁

啱架
錄音高招
唔好比佢停
應該第一次睇樓豬故,留名先

我成日見到你個名

你可能認錯人,寫故果個係涷檸啡
Btw 有馬溫泉真係好隔涉,果陣我帶住兩老都轉到頭暈,去一次已經夠

其實去太閣溫泉 係火車站門口有shuttle搭過去

其實車站門口好多shuttle,但唔知係唔係固定時段
我果陣見到個牌有寫哂啲旅館電話號碼,有部入銀電話可以打,但唔識日文所以搵咗人幫手,亦都好彩有人幫手,如果唔係要拖住堆喼上山(我住果間係竹取亭)都咪話唔辛苦

我成日見到你個名

Btw 有馬溫泉真係好隔涉,果陣我帶住兩老都轉到頭暈,去一次已經夠

我果陣見到個牌有寫哂啲旅館電話號碼,有部入銀電話可以打,但唔識日文所以搵咗人幫手,亦都好彩有人幫手,如果唔係要拖住堆喼上山(我住果間係竹取亭)都咪話唔辛苦

有馬車站d 路好窄 停車等客會阻住人
所以要打電話比旅館先會開車落黎接你
不過果度好多旅館你講英文佢地都聽得明
錄音機都玩埋
一定唔係真人真事
一定唔係真人真事
一定唔係真人真事
一定唔係真人真事
一定唔係真人真事
一定唔係真人真事

你個名
一定唔係真人真事
一定唔係真人真事
一定唔係真人真事

你個名

我呢我呢 睇落似唔似有

我成日見到你個名

有馬車站d 路好窄 停車等客會阻住人
所以要打電話比旅館先會開車落黎接你
不過果度好多旅館你講英文佢地都聽得明

巴打提供好多有用資訊
黎緊會去韓國 唔知有冇gay廉咁好彩呢

一定好彩過我

呢間花小宿,上次去有馬住呢間,
傳統日式溫泉旅館
有貸切
我都好鍾意浸金之湯

金之湯好爽 浸到個人軟哂
睇左兩日都係黎留名先
第一次睇樓主啲故
即刻去左追其他故

樓主啲故好輕鬆好易追 又睇得開心

點解我毒遊都冇呢啲機會

Btw 鍾意back number 同周爸好有taste
加速
留言加速
三日冇追都未啪啪啪
10:32 a.m. 奈良縣 奈良

奈良的天空蔚藍清徹,雲片呈雪花形狀,像藝術品被放置天際的各方讓人觀賞,空氣清新。

我們步行近一個小時,就到達奈良公園,此時已經看見一群群奈良鹿,有不少人正餵鹿和拍照。

話說我們旅行的時候,幾乎每一個景點都能聽到廣東話,香港人幾乎無處不在。

阿包見機便說:「咁我地係到搵人?」

「都可以呀。」阿傑說:「分開搵好似好啲。」

「呃......其實可能或者我地唔需要搵。」我有點心虛地說。

「點解嘅?你搵咗人?」阿傑問。

「你琴日出去就係去咗搵人呀?」阿包故作驚訝地道:「好感動呀。」

「我唔知算唔算,因為BoBo佢地今日都係嚟奈良......或者我地可以跟佢地......」我發現自己越說越細聲。

「你又知?」

「佢琴晚講.....」我急忙解釋道:「不過當然要睇你地意願啦。」

「我無所謂呀,你有無所謂?」阿包問阿傑。

其實最終還看阿傑的意願。

「但我地唔係本身為咗同唔同人玩架咩?」阿傑追問起初衷。

「呃......我覺得唔洗plan就可以架啦啵。」阿包說。
「咁我都無所謂啦。」阿傑攤攤手說。

在公園等待的期間,無聊的我們又玩起挑戰。

「輸咗搵鹿打車輪?」我提議。

「哩個會唔會太變態。」阿包反對。

「好像傷害緊小動物緊。」阿傑也說。

就在我們考慮還有什麼挑戰項目時,BoBo她們已經來到。

今天陽光明媚,天氣頗炎熱,BoBo穿了純白色的連身裙,她好像偏愛白色,可是白色裙下的她更有氣質。

望見她,我又想起昨晚的事情,然後搖搖頭,微笑向他們道:「Hello。」

「Hello!變態佬。」

她仍舊嘴巴不饒人。

買鹿的餅只要150日圓,就有一大包,我們六個人就買了三包。

BoBo自已拿了一包,她剛打開,已經順手吃了一塊。

「妳做咩呀,畀鹿食架。」阿森罵她說。

「咩呀,咁唔試點知比鹿仔食嘅係咩。」她嘴嚼幾番後說:「好像係麥餅。」

「咁你食埋哩塊啦。」我塞一塊餅在她嘴中,她立時將餅碎如煙花噴出,害我一身都是餅乾碎。

此時,幾隻奈良鹿大概聞到餅的味道,都紛紛圍堵過來。

「嘩!救命呀!」結果只有我被鹿「摸了全身」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞