飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」

1001 回覆
1132 Like 33 Dislike
lm
正呀喂!
好好睇
不知道是否泡完溫泉的關係,放鬆肉體的疲勞,整個人就昏昏欲睡,大家幾乎一上車就睡死。

我也戴上耳筒,靜靜地聽著Back number的君がドアを閉めた後。

君がいればなあって思うんだよ

服を選ぶ時玄関のドアを開けた時

新しい歌ができた時

君ならなんて言うかな

君がいればなあって思うんだよ

在夢境中,在歌聲中,我又夢見她。

可是任何人也知道,當入睡後,任你怎麼用力,是極難真正地大哭,最多眼睛有濕濕漉漉的感覺,就在這時忽然有人拍我的肩膀。

「你訓咗呀?」是BoBo。

我環顧一下四周,大家在不同的位置也睡著了。

「未......妳唔訓?」我趕緊擦趕眼角的眼淚,不想讓她看見。

「我都唔眼訓......好悶。」陽光透進車廂,照襯著她的秀髮微微閃耀,她瞥著我的耳機問:「你聽緊咩歌?」

我遞上右邊的耳筒給她,問道:「要唔要聽下?」

「唔好畀粵曲我聽啵。」

「妳又知我鍾意白雪仙?」

她咧嘴笑著,瞪了我一眼後就戴上耳筒。

其實我整張Playlist都只有Back number的君がドアを閉めた後和周國賢的月球上的人。

因為我習慣只聽那時間最接近我心情的歌曲,不想其他無謂的歌夾雜在裡面。

兩首歌不斷無限Loop,應該悶死她。

「唔好聽?」我問BoBo,她目無表情,一臉呆滯。

她搖搖頭笑說:「NONONO,好聽呀。」
再贊,搞到成日上嚟笈有無新料
歌迴耳邊,景入眼簾。夕陽映照下,我細數著車廂的影子,才發現我們靠得頗接近,而身邊的她髮香滿溢。

回到神戶,我們為了一嘗一間店舖的芝士蛋糕,就來到神戶的海旁。

經過自動販賣機時,BoBo說:「你揀野飲呀。」

「野飲?」

「話過會請你嘛。」

「喔!妳終於有返啲口齒。」

我在機前考慮時,她又像上次一樣,雙手放在身後望著我,好像在期望什麼。

我還是選了檸檬茶。

買好熱燙燙的芝士蛋糕,我們就打算帶到海旁品嚐。

日落的景色,海風輕吹,不少人也選擇在這裡聊天。

有冇女仔既示意圖

我好少會放示意圖呀
live 求加速

正評推post會加

推呀推呀
Btw 點解會節奏慢
先得果10篇到
咁快要拖手拍拖啪啪啪咩
慢慢推展先真呀

希望唔好加甜

Gay 廉 好似寫純愛多
唔記得有寫過甜故

係無寫過呀

bobo隻手?
好好睇
次次都比gay廉啲標題吸左入嚟

認真咩 我畀人話過好多次我改標題好廢無人入
好睇留名

多謝
自來熟其實有少少恐怖

不過gay廉受就無問題

我淨係受你
見到gay廉寫故我又諗起小藍

小藍好好呀

bobo隻手?

好似乜都冇推進過喎

半日咋嘛
半個月前先去完 搞到我好掛住
同樣都係第一日就去姫路同有馬 啲車程長到 基本上坐車多過行路

係呀 真係超遠 坐車坐到屁股痛

樓主搭JR?
之前搭新幹線好快咋喎

利伸 買左五日pass

因為我地唔係搭新幹線
見到gay廉即刻入咗嚟留下正評
標題係六天戀咁即係第一日已經有料到?
咁宜家係咪冇再一齊?

咁好嘅你 驚我鍾意你
gay廉嘅標題太正

ps可唔可以快啲我又live左
得6天,嚟就無晒feel?

追故就知
一起身就有
留名
Live
見到gay廉即刻入咗嚟留下正評
標題係六天戀咁即係第一日已經有料到?
咁宜家係咪冇再一齊?

咁好嘅你 驚我鍾意你

西流凍gay廉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞