飛一次大阪,談了一場六天的「同地戀」

1001 回覆
1132 Like 33 Dislike
live
加咗速了
你今日推咗post同正評未
bobo好正呀
好撚正
新毒者留名
又好笑又可愛
(博吊中)

唉好撚慢個節奏
點睇啊

有好多都唔太重要既情節就收埋啦

睇左兩頁都入局
輕輕一推
留名
未睇先正評加留名
正評留名
詢問過後,從殿館走到太閤只要五分鐘,由於看不懂地圖的關係(老實說,我覺得那裡的地圖頗爛),我們兜兜轉轉又走錯不少路,這時小美終於意識到阿包是一個圖盲,就執起導遊的職責,看著地圖帶我們走。

「好攰呀。」我說。

中午時段,大家都汗流浹背。

這個時間,BoBo竟然從袋中掏出一枝牧童笛來。

對,你沒有看錯,是牧童笛,就是我們小學上音樂堂必定要學會吹的那東西。

我正奇怪她拿牧童笛出來是幹什麼時,她已經用行動回答我。

B A G A B B B A A A B D D B A G A B B B A A B A G

就是耳熟能詳的瑪莉有隻小綿羊.........

媽梨又隻燒mean樣,燒mean羊,兆mean央

媽梨又隻燒mean樣,牠養母八裕常

........

她的清脆笛聲,自然吸引不少遊客的目光。

我看阿森他們,他們好像沒有什麼反應,似乎已經習以為常。

「妳做咩吹笛呀?」我失笑問。

「唔畀吹架咩?」她一臉「道理站在我這裡」的樣子。

「我問下之嘛。」

「你地咁悶咁,我咪幫你地伴下奏~」

「但全世界都望住妳啦。」我說,話未畢已經有一個婆婆望著我們笑,給了一個手指公我們。

「睇下婆婆幾鍾意我啲笛聲~」她自豪地說。

「婆婆笑你咋。」

「咁咪好囉。」她說得認真:「我地可以出名,係日本做藝人~」

「低能藝人?」

「你就低能!」她忽然靠近我左耳,極大聲的吹笛「嗶」了一聲,嘩靠!我差點被轟聾。

「而家你想聽都唔吹畀你聽!」

足足逛了一個小時,我們才到達太閤之湯。

好鐘意呢類女仔
留名
但都係六天
(博吊中)

唉好撚慢個節奏
點睇啊

有好多都唔太重要既情節就收埋啦

睇左兩頁都入局

慢慢睇囉
ed回憶真係可遇不可求
支持lm
留名
留名
LM
留言推post
輕輕一推
我都想有d咁既經歷 回憶
真係出得幾慢

節奏又慢

加多少少速啦,樓主
其實樓豬都已經一日幾更 咁都叫慢?
情節都要鋪墊㗎嘛 出咗兩日姐

況且樓豬都有自己生活 唔係全職寫故 唔係奉旨㗎
其實有幾多%係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞