[26]考緊26?你問我答 (39)車神教大家揸車

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
第一次:佢地燈位起完步係彎心唔比油我轉定2波行,跟到太慢就死左火

第二次:我衰跟得太貼睇唔到前面咩情況,見到前面起步我就跟,結果前面急停我就停到落腳
同埋我見到有名人話強制2波轉彎要吊極力子,咁即係你仲未練好轉彎先會過慢囉
根本起步轉2波順住轉彎就完事就唔好搞咁多野啦
二波過彎要有啲速度,around 11-12km/h,要練好搬一搬patpat重心
好多人直筆甩過彎,又減慢,就二波死火
以前學46阿sir 都係教入一波,踩定極力子,等前面學車行左一個位先行
唔好追太貼,好易追尾
證明你未夠經驗未做好準備隨時要慢車同點去跟學神, 有左經驗以後就識點做
其實一路都知,阿蛇都有講過預留位置呢樣野,但硬係比自己揸46個習慣影響住,因為46可以輕鬆停車,但26只要有意料之外既停車就會仆街
我上強制班練果陣係直指雪糕筒

唔識重心轉移,隻手同膊頭又硬曬軚,每次轉彎都係幾個雪糕筒咁掃
你意思係所有失誤 都係未練好 練好左 人係唔會失誤?
唔覺自己邏輯好弱? 好意思講呢d假道理出黎
強制個場係好蝦人練 細到咁都唔敢比太多油 車又廢 仲要人初學慢慢揸保持平衡係條狹窄既路上揸 學起上黎係好低效率 我練剔波棍個陣都比個阿sir話做咩又上波又落波 一般人好難係個三堂練得好 限制太多 我都係靠補十堂獨練揸熟到完美 再自學進階技術吊極力子 先至十拿九穩
做咩咁傻豬,佢應該講得好清楚,不過應該有得pp錢轉返既
好彩一至五紅日可以
除非你返shift,如果唔係一至五日頭應該好難就到時間
練0730個節再返工
留晒全年annual俾架車好過
原來第一堂出街 師兄師姐 係咁勇猛
我淆晒底
老強肥佬再考要等幾耐
你係咪因為冇46路面經驗啊
有咩好驚
人哋驚撞到你多啲
睇過幾間既全餐plan
駕院 11000
新觀 7900
A1 7000左右

點解爭咁遠
駕院 11000?! 咁撚柒貴?痴線呀
A1 7000有包強制?
咁貴架咩,我記得我報個陣都重係7,8千鬆d
係加咗價,我上星期陪朋友問駕院的確係10xxx
我都嚇咗一跳,我上年報嘅時候都係$8100埋單
不過貴平都有其處
等同有人去大家樂鋸扒,有人去四季鋸扒
一個求飽,一個求美味
唔好齋睇個銀碼, 睇埋佢包咩野先. 有D好似好平但唔包租車學牌費用又或者平既就上少D堂咁.. 慢慢睇清楚再比較下啦.
包晒個d乜野牌費之類 我有睇過d課堂節數
真正揸車既應該幾間相差無幾 可能教院多2 3節 我46係跟駕院學 可能成個過程同你攪好晒係方便既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞