[26]考緊26?你問我答 (39)車神教大家揸車

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
車神(自稱p)你都唔識
佢比多兩蚊都牙痛咁聲
話說前年操強制自練,唔止一次碰到白髮退休師兄同場操車還心願

利:我都唔係後生好多,樓上師兄加油
我去學嗰陣有師奶添
揸車嘅嘢真係有心唔怕遲
戴個防曬手袖著長褲笠個頭套咪得 好簡單
你老母塊西皮味一樣比狗到鬆哂!一句就KO你啦狗種!!!笑X死人. 過幾日落雨你冇地方味走入老母個西度避下雨囉.嘩哈哈
我樓下有5-6個 停車場 同埋多鬼鼠位 唔擔心
擔心肥好過
係無耐性姐 香港排一年真心癲
姣婆守唔到寡 講兩句就嬲到扎扎跳將自己老豆老母家姐細妹拎晒出黎擺陣
佢D香討STYLE真係唔識欣賞
喂狗種, 其實你有冇問過你老母你老豆係邊隻品種來架
屌咩
你由報名計起18個月就差唔多了
好 慢慢等
大家都齊齊等
但係可以過車咩,真心想知
雖然就算唔係考試,揸慢都會危險過揸得快
呢個問題我早就問過 講完唔信真係唔知呢度乜鬼野人黎
btw我考個陣都係cut線過班46學車爛坦比考官剔左行車路線不正確
跟46學神轉灣有時反而唔會先上2波 or 2轉返1波慢慢跟
D 46學神轉灣有時都唔知有冇5km/h
慢到2波就死火
等到46轉完直去
你再爬佢頭,自己又可以練慢車
又唔洗慢慢跟佢

如果考試我應該就慢慢跟
行得唔快又唔係我問題
點解要自己cut 線去增加自己fail風險
我記得當我學46唔會慢成咁
我好記得我第一堂出街係行大涌橋線,雖然我轉彎好明顯係柒,但我直路已經差d比阿蛇屌我超速
如果你條路線同個46學神重疊哂唔通一直慢車跟住
咁你又點樣有機會上到3波等等
利申考車果時爬左2次一樣pass
你可以試下慢慢跟既
如果成條塞哂你慢冇問題
但如果前面慢車你咪試下慢慢跟
換個講法如果前面死車你係咪打死都唔轉線
我原本早3年就應該報左,果陣係心諗唔想等1年先有牌唔報住,但我個諗法極錯,又唔係要你個人排隊排期姐
最後遲左2年先報,而家要等年半
我練車有次好on9,威院門口盞紅燈前車又起唔到步又慢,搞到個燈位過左一架車就過唔到,最後個學神仲停係我前面。
當我轉完個左彎頂唔順想爬頭,佢又係我前面勁快咁轉線block返我,搞到我即刻又轉反原本條線避佢,如果我考緊試真係比你玩死
你咁講佢唔係頭車黎咩
佢仲轉轉做乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞