[26]考緊26?你問我答 (39)車神教大家揸車

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
香港所有26考生最大壓力來源
如果好似外國咁一個月內甚至兩星期就排到,咁肥又有乜好怕wo
我唔知咁有冇問題, 會唔會有利益衝突, 我好單純咁諗
既然強制試都一定要比學院做, 可唔可以放權比學院做考核only for強制試?定係如果咁做會好大問題
再推一推
今日第一堂出街 真係嚇死寶寶
第一堂出街果時我都好驚 因為成幾個月冇掂車。。。 好彩斜路開車都完全冇事 死火都冇
我係連斜路 起步都未識 就出街
b堂唔係會教咩
踩實尾迫力 放極力子到磨擦點 引擎聲沉左 hold 住 俾油 鬆腳掣 行順咗兩個車位 再慢慢放晒極力子
比左油先放極力子
係有講解過 但我冇練過
十個有九個都係二波太慢死火跌腳,如果識吊一吊極力子係唔會死,其實個個都識我講既呢個技巧,合格率隨時爆上9成9,所以呢度d業配點解要攻擊我講既呢點
仲有緊張問題,我提出食健康產品係可以改善焦慮,神經緊張,放鬆中樞神經,改善心情導正向思維,業配就攻擊話係藥後駕駛,呢班業配都幾癲,為左令人肥佬,打壓所有真正幫助到合格率既言論,真係乜都講得出
冇分別,你強制試快左只係所有人提早去左排路試條隊,變相路試條隊會更耐
然後本身強制肥左嘅又更早重考PASS左又入埋路試條隊

26考試流程其實冇得點再加快,除非加開新考場
我講完之後諗諗下又係最後都會卡係路試
但係起碼pass咗強制就可以學路試,
攞路面經驗

強制都未pass就只可以齋等
叫起碼學牌出車
頂 駕院d堂無得揀平日夜晚同星期六日

之前揀平個個plan 以為剩係講緊上導師堂

原來自己練都無得揀
26學神最大既敵人係46學神今日出第一次街冇慢車跟冇事,第2次出街同一個燈位,比佢地玩到又落腳又死火,佢地比油都唔係線性既,同埋衰自己跟得太貼
不過佢地對我黎講係敵人亦都證明我路試仲要練
有啲學46棍van 成條直路都係一波冇比油,一係就比一啖就縮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞