[26]考緊26?你問我答 (39)車神教大家揸車

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
似乎係點樣定到油嘅問題

我嗰陣打斜八都好似你主要用右腳控制,右手就係用劍指手,食指放係牛角骹位當間尺度油門多少,油門啱就long實佢,基本上唔使點郁,都幾穩定

唔知啱唔啱你,下次可以試下
新觀有蓋?
係天橋底
我自己淨靠油門打8字算
最多係落斜果時落少少brake等唔好太快
比油緊油又要控brake加轉灣太多野要留意
最遲2130拎車玩到2220
我初初係練到上落都用靠定油, 速度用brake控制, 阿蛇見到話我打得點靚都可能肥, 因為考官佢會話我上落都靠個brake會overheat, 但問題係我覺得係彎心冇扭力會好唔順

唔係做唔到, 我聽左阿蛇講之後我係即刻更正到, 但係每一次都覺得好唔自然上星期聽把打話用掌心控油係好左少少, 但轉上去果個彎仲係好似便祕咁
我一轉向下就即收油,唔踩brake
直接靠落斜道力轉上去都好順
不過我個做法係向番上就要由收油變比油
所以會chok一下
我學完車成十幾年都冇楂過棍,第一次響冰島楂返真係驚到想死
早兩日落雨無得考
今日就收到電話有新期
雖然無乜信心 但希望pass到
一定會合格的加油!
天光道15:00一take pass
多謝大家
我覺得個官會考慮你拉極力子之後做咩動作,如果乜都冇做由佢慢溜就空波滑行,如果係明顯剎車之後轉一波停車個流程做得爽手就冇問題
恭喜
我無諗點咁多呀, 操到自己可以黃格之前二波落一波再停車囉
反正肌肉記得呢個操作又無壞既
多謝頭先係富運街幫我扶車嘅幾位ching
收油變比油果一下要練好油門控制
如果唔係就會彈上去, 甚至彈向牆
我46係直接買棍, 我可以自己一個自由自在揸到係要好幾個月時間
乜咁唔小心
用腳掣其實都一樣,我試過早放左之後直彈向牆
pass左自私 諗緊考埋個26牌好唔好
你响度問得,梗係好㗎!快啲報!
條隊真係好長
想考就快D報左名先
即係都係車頭已經向上果時先比油
如果咁都大油到撞牆
咁油門控制都幾錯下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞