[26]考緊26?你問我答 (39)車神教大家揸車

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
我都係轉完彎先上2波
1波唔夠動力轉彎好易失平衡落腳
試過幾次
我一起步轉2波先轉彎,因為實在太慢你會feel到1波索住架車唔夠力行
我都同意一開始快上2波轉彎係比較順, 雖然落斜先上2波好似易啲,
但1波過果個彎成日都好似就跌就跌咁
其實係
我補堂練果陣係圍住雪糕筒兜圈
2波行夠膽側多少少身去轉 順好多
但強制求穩 所以1波轉左彎先上2波
其實準確d黎講我用2波入彎既原因係2波易定油過1波

1波比較易疾油搞到個尾會走
同意,我都係2波入彎,當然1波都得,冇所謂,我考個陣梅花間竹咁用。
但用2波入彎有機會死火,如果出現呢個情況我會吊一吊極力子。唔識吊既我就建議穩陣起見1波入彎。
操熟D你會FEEL到部車死火臨界點係邊,要吊一吊極力子就唔死,但呢度D大CHING話老閪都唔好吊,要加速,然後炒上壆,重刷人生。
學壞手勢
我原本聽日考路試
落雨係唔係唔洗去考場,等運輸署寄信就得?
都要去報到 有冇得考到時先知
我未考,但係咪個人去定先會好d,至少萬一佢話會考你都唔會考唔到,同埋考唔到既話你都即場有信息比你知道
一定要去考場
打去考試中心問
有去既人會優先少少拎到個快啲既期(好似係)
咪理條友啦成日叫人吊極力子
你街校的話
你pass 強制之後
係你去通知街校你pass 咗強制
佢再幫你報路試
佢唔會知你有無pass
我俾晒資料佢排了 但未有反應
點解唔吊而要選擇重刷人生而加速? 而家唔識遲早都會識 你咪試下塞車上斜唔吊睇下點
講緊學車考車,你吊嚟把撚咩?理撚得你自己點揸,唔好喺到害人啦係又吊極力子唔係又吊極力子

萬一真係有人信你條撚樣講嘢真係唔得掂

你自己有事好啦,唔撚好害到人
多個option有咩問題? 你自己唔識就唔好走去ban人意見啦食屎狗
人地學緊車練緊車,叫人吊極力子
想跣人都唔駛咁
比佢講囉,反正佢講完我都係唔識佢隻吊法
建議pin下正常學牌考法廢事有師兄練錯手法
但好難有最正確既方法架喎
上幾頁討論應唔應該抽頭過46學神同頭先1波定2波過強制試第一個彎大家都有唔同意見,大家都有大家既道理
從來都係個句 條條大路通羅馬 係有d撚樣食撚左屎亂ban人意見姐 又唔見我走去屌鳩人唔應該點點點咁戇居
不過呢幾隻癲狗都唔係第一次吠 總之佢地一見有人講吊極力子就會痴左孖筋講咩600rr極速吊極力我都唔知up乜 就好似硬件台班新會然見到顯卡就顯人老母卡咁唔知早就公投左顯卡冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞