[26]考緊26?你問我答 (39)車神教大家揸車

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
咁一日“車神”係度教壞手勢
都仲要有人追擊佢既

唔係後面冇追po既 可能中伏

一野督中咗車神 嬲得濟問候老母就真
可能佢太悶
其實如果係沙駕學 係咪學牌出車好無謂 因為一定要用返學院車學
我覺得其實係你自己廢,唔好將自己曾經既狀態代入係所有人身上,然後走出黎話咁做唔得,個個都唔可以咁做,學車之麻,搞咁多做咩,做好定油腳制先吧啦。
然而世上總有人比你醒,比你叻,可能好早掌握晒基本技巧,想知更多進階既野,有咩唔得? 你做唔到唔代表人人都做唔到,你條慒撚相信又想搵理由駁我話練到咁進階就唔會pass唔到強制啦,咁我又可以客觀咁同你講呢d技巧係為左以防萬一,無人可以話自己100%唔會失手,係失手個陣多一種技巧補救又有咩唔好? 都係個句從來冇話建議所有人都要一開波就識吊極力子,而我認為呢樣技巧出到去真實情況下揸車實會用到,考慮到所有case我先至對某d人講可以選擇用呢個方法去提防死火,呢個唔係事實? 事實就係你又唔係人地,子非魚安知佢唔得,你自己廢就收嗲唔好出黎講埋d懶有道理既廢話黎證明自己岩晒咁款,明眼人一睇就知你係笑話黎
第一我冇叫人打8字全程吊極力子,講呢樣野係另有其人。

第二,打8字的而且確有機會要吊極力子防死火,原因同我上個回應一樣,人係會失手,係會控制上出現速度唔夠瀕臨死火臨界點,有好似我咁經常練8字就知我講乜。
第三,你唔加大油門,又唔吊極力子,你點防死火? 你唔好鳩up到咁ok?
何輝喺到嗎
你要反駁就唔該針對性d,唔好又擺個稻草人出黎吉兩下就當反駁左,笑死人既料子
普通水喉水咋
可以平日自己去練嘛
你證明到吊極力子係點解考試唔用得未?
你見到考牌官去問佢吊極力子會唔會肥囉

知唔知點解你咁撚耐都證明唔到吊極力子點解唔用得係考試? 因為考試從來都冇一個絕對標準,準則話比人知咩情況可以吊,考試真正考既就係考官睇你對駕駛26既駕馭程度,佢見到你識吊一吊防死火隨時係一種對你加分既讚賞,起碼好過死火阻塞交通,某程度上考官可以話好主觀,交通上發生意外往往需要打官司就因為羅生門太多,呢樣野係冇得非黑即白去判斷,所以考官既主觀性係為左彌補交通規則上既缺陷,考官點判你就睇你自己造化,行為講唔講得通,你老味你一味想非黑即白咁批判所有吊極力子既都係垃圾,其實真正垃圾既係你自己。
最撚大問題係你地話唔吊得極力子呢點都同我睇到既現實有個差距

我由上年強制學揸車到而家成年,我有咩新手問題未遇過

吊極力子明明就係一種好正常既慢駛技巧,講到好似一種禁術,甚至學禁

其實我明架,你地驚人學完之後會將極力子當煞車係緊急關頭鍊埋丫嘛,講過啦

冇架WOR可以話呢樣野要係心理上既克服,亦係棍波一個危險缺陷黎,我既建議係唔好揸高速,唔好揸太快,解決左呢個心理缺陷先,係有得練,到你練到出現突發情況都冇拉極力子,總之話比自己知煞車只可以郁右邊身體,最後就成功架啦

從來我都唔會話人唔學吊極力子防死火係唔得。

但你地講到吊極力子防死火係學禁,係禁術,係犯規,咁我就覺得你係ON9囉
做乜係咁出呢張圖
講緊學車考車佢又鳩spin 去第二到廢話冇需多講
先定油腳煞同時用 冇咁易死火
笑死 我啱啱係台灣同Webike 買左好多件
好期待呀
買咗咩先頭尾避震 鏈 喉
訂車有冇加埋快排?
啲保護性嘅野為主 但未簡到PK膠
避震應該甩P先換 換Ohlins HO709
快排揸一段時間先睇吓加唔加
可能揸到5000先換胎 應該ROSSO4
我就唔裝啦,佢係直接裝落副偈到
其實隻隻都係裝落副偈到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞