[26]考緊26?你問我答 (39)車神教大家揸車

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
想問下有冇人呢幾日成功拎到快期
呢幾日紅日啊ching
應該穩陣既,祝肥雞好運
有無俾左街校排期既Ching 有考期
今鋪大撚獲 下個黎拜考路試 原本諗住今個黎拜瘋狂練
點知成個黎拜落雨 今次想唔FAIL都唔得
咁睇下你之前操到點啦. 盡量抽時間改考前果幾日操下, 因為下星期1開始好天. 聽日開始到星期六都好窄下, 博下星期日夜間可能有機會操下.
我都係考前一日先認真操練熟所有detail位 三四個鐘就夠 睇你有冇心練組 三四個鐘兜同一個圈每個圈十分鐘傻既都記得點玩
學車有咩頭盔推介
我都係三十歲頭先學車,用咗年半先拎到 p牌。 講緊係唔洗筆試同埋兩個試都係一次過。。。
真係有心唔怕遲
普通開面夠做架啦
係 我考mock果陣新觀個阿蛇係肥我cut 9 46學神。。所以我路試果時慢跟46, 留返d位唔好跟咁貼。 佢真係打死火燈先好cut佢。 真心提大家唔好跟46學神太近,真係好撚慢。。。。。好易落咗黃金右腳
之前驗試過落完8號波3個鐘去咗驗,成條街冇咩車好正, 不過打斜8果時真心驚
落雨驗車你自己行量喇, 我都試過幾次落雨練車, 其實冇咩野,係濕到連底褲都可以出水姐帶定衫走果時換就可以
Kyt tt-course
師兄驗咩車
打錯字 練車
不過好似你咁講,落雨練車影響唔特別大
反而係出街果陣個煞車距離要預早少少,因為我停車落腳果陣試過左腳落地拖行左10cm到,即係我早左落腳
full face 會唔會好重好焗 驚未操車已經焗死
試咗先啦
考沙田堅痴線 又多燈位又長 再加46學車
聽日考1115咁既天氣係咪可以抖下先
keep住啦,一齊再考
我都買左個千五蚊頭盔,老強都未合格
我4月頭考,衰左老強,等到5月6號再排都要9月先有
努力呀師兄們,堅持一定會成功!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞