[Lingu] 嶺南大學討論區 (4) 一車車fm準備進場

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
每年嶺南post都大量北宿撚係到圍爐
btw 期待G,H會出現打手嘅一日

唔覺
入果年南宿大把打手
唔洗爭 abd都有
北宿on fire

北宿班打手唔識做打手既問下上庄上上庄叫佢地教下你地庄啦

無人撥下火 又點睇世界大戰

笑死 北宿都有人做
好心d打手光明正大d啦
成日開新ac係到叫春
每年嶺南post都大量北宿撚係到圍爐
btw 期待G,H會出現打手嘅一日

睇嚟你都係北宿
北宿on fire

笑死 北宿都有人做
好心d打手光明正大d啦
成日開新ac係到叫春

做你咪做你

其實唔聽人介紹可以點揀
唔係真係行booth同行晒咁多棟hall呀?

有好難咩

如果唔行曬搞reporting day黎做咩

大家鬥吹墟 邊得黎客觀

起碼可以同果d到人傾下啊
反正又有人desell
其實幾全面啦

聽講有啲hall 如果睇唔上你 叫你去第二啲hall試下 係咪真

空穴來風 未必無因

咁既hall 送俾我都唔住

又唔好咁講 俾你係班mk仔都唔想見到d死毒撚入去啦 毒撚都係去辣殺北宿新宿啦

其實唔聽人介紹可以點揀
唔係真係行booth同行晒咁多棟hall呀?

有好難咩

如果唔行曬搞reporting day黎做咩

大家鬥吹墟 邊得黎客觀

起碼可以同果d到人傾下啊
反正又有人desell
其實幾全面啦

聽講有啲hall 如果睇唔上你 叫你去第二啲hall試下 係咪真

空穴來風 未必無因

咁既hall 送俾我都唔住

又唔好咁講 俾你係班mk仔都唔想見到d死毒撚入去啦 毒撚都係去辣殺北宿新宿啦

利伸死毒撚
北宿on fire

笑死 北宿都有人做
好心d打手光明正大d啦
成日開新ac係到叫春

做你咪做你

一講hall個post好快

個個都好熱心幫fm bb

導鳩人

心諗洗唔洗咁快
都冇人會追
到時先都未遲啦
而家d打手真係心急

心諗洗唔洗咁快
都冇人會追
到時先都未遲啦
而家d打手真係心急

但應該唔會簡g h

咁快做鳩佢
雖然唔洗做佢都收皮
同埋prefer俾exchange先
要都未必到你

Hall G Hall H應該係全Lingu最摺既Hall黎,
D人係住Hall就真係住hall,當宿舍住
而且兩間Hall 既Exchange students 住宿比例最高,
Local Exchange比例你當三比一
每年掉既位出黎好少(Website有寫,因為俾學校hold起之外,本身宿位又係所有呵最少),
由於Reg入多於空缺+quit hall既關係
Waiting list其實係年年都爆撚哂(雖則俾人講係摺,不過Lingu本身總會有好多毒撚同毒絲)
Local students 想reg入去係一定要抽籤,
未必有得入

不過每年派成積既時候,
呢兩間hall既宿生平均Gpa基本上係所有Hall既Top 1 2 位(Warden office資料)
而且因為hall G H設備最新+宿位最少(最遲落成+人均宿舍呎數面積最大不過租金最貴),
每年都仲加緊租,升幅幾大
有人係會因為租金貴其他呵一截而quit

A 同 B既空缺最多,一Reg都入硬
識Reg一定reg A B
D人又Nice又人hall life

最尾幾句好打手feel

嶺南好奇怪 摺hall 好鬼多人reg 而chur hall a b 反而有好多空位

咁你自己諗啦

中文系通常係住咩hall?

hall f

北宿hall e f都多中文系 好似

呢個真,一大堆都喺北宿,人口比例黎計

Hall G Hall H應該係全Lingu最摺既Hall黎,
D人係住Hall就真係住hall,當宿舍住
而且兩間Hall 既Exchange students 住宿比例最高,
Local Exchange比例你當三比一
每年掉既位出黎好少(Website有寫,因為俾學校hold起之外,本身宿位又係所有呵最少),
由於Reg入多於空缺+quit hall既關係
Waiting list其實係年年都爆撚哂(雖則俾人講係摺,不過Lingu本身總會有好多毒撚同毒絲)
Local students 想reg入去係一定要抽籤,
未必有得入

不過每年派成積既時候,
呢兩間hall既宿生平均Gpa基本上係所有Hall既Top 1 2 位(Warden office資料)
而且因為hall G H設備最新+宿位最少(最遲落成+人均宿舍呎數面積最大不過租金最貴),
每年都仲加緊租,升幅幾大
有人係會因為租金貴其他呵一截而quit

A 同 B既空缺最多,一Reg都入硬
識Reg一定reg A B
D人又Nice又人hall life

最尾幾句好打手feel

嶺南好奇怪 摺hall 好鬼多人reg 而chur hall a b 反而有好多空位

咁你自己諗啦

中文系通常係住咩hall?

hall f

北宿hall e f都多中文系 好似

呢個真,一大堆都喺北宿,人口比例黎計

我好多問題想問 希望巴打唔好嫌我煩 我係asso 升ling u 升中文year3

1. 有個reporting day 但係我個兩日唔係香港 聽講呢兩日係報o camp 註冊 報宿等等 我問左registry 佢叫我番到香港之後個日番去registry 整番啲手續 我想問會唔會報唔到o camp or 無位?

2. 嶺南宿位多唔多? 可唔可以介紹唔同hall巴文化 我完全無方向住咩hall

3. 新手有咩需要注意

希望有巴打解答

中文系有ocamp。個日報唔到可以上fb睇下佢地有冇FB page可以報
有冇讀translate既巴絲方便講下果時幾多分入 21分 中英加埋冇8有冇機

有呀
都係21
未放榜就準備開戰
係咪想班fm bb追post追餐懵
北宿撚表示
閒事莫理 撚貓仲好過
千其唔會俾戰火燒去北宿到
我地為爐取暖食花生㗎咋
未放榜就準備開戰
係咪想班fm bb追post追餐懵

agger
心諗做乜鳩
期待十宿指南
想問下咁多位嶺南社科係點 個氣氛 讀書方面
同埋係咪一定有得住hall架就算nonjupas入
自己睇啦 認真年年都講ge野都一樣架啦

讀書嘅讀書 玩嘅玩 好似冇中間
癲果d全部psy soci
其他major好似任揀

有 嶺南大把宿
老老豆豆 仲有咩呵係chur chur個班都grad哂
新入黎on99咁

讀書嘅讀書 玩嘅玩 好似冇中間
癲果d全部psy soci
其他major好似任揀

有 嶺南大把宿

嶺南大把宿位,係睇你揀咩Hall
社科無分major嫁癲唔癲既野
肯玩就實有人同你玩嫁la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞