[Lingu] 嶺南大學討論區 (4) 一車車fm準備進場

1001 回覆
13 Like 4 Dislike

咁即係過多一排就會再派多一次?

冇錯

8月7派第1輪offer
8月17 有人reject offer+appeal成功會有人走
8月21派第2輪clearing round offer
8月24派第3輪subsequent round offer
當年clearing round收offer地獄上天堂既感覺
利申:邊緣分數

但如果咁遲先派中
報咗自資課程啲留位費咪凍過水

係啊
有fd冇左萬幾

唔撚理 賤命一條
不成功便成仁
乜都唔鳩報
只aim lingu
夠薑3round都唔派俾我呢個20分仔
btw 3454 4 hist係咪都係marginal

你科x係乜?
因為hist有weighting計 何況你中文得3

4係hist
A2 lu social science
A3 lu bba
有無機

重覆:唔好入lu

原因
八大尾二
坐牛唔方便
似中學
得一間Canteen
registry老母太多人排隊
校長太鐘意打j
好撚多蚊

好處有
一定有hall
男少女多(關毒撚咩事?)
可以撚貓
重有既應該但未念到
444(3)533 m1 chem bafs
Ling u bba同soc sci有冇機
真心講句
一係20分 中英冇8
一係19 中英有8
以上可以搏social BBA BBA(risk man) 溝草
如果冇就踏實D試下視研,hist,哲學啦
叫人試中英文系,translate係咪諗得太簡單
一係20分中英有8,一係21中英冇8先好試上面果3個系啦
真心講句
一係20分 中英冇8
一係19 中英有8
以上可以搏social BBA BBA(risk man) 溝草

20 中英有8
a2 sosci
a3 bba
點睇
History好撚難讀 好撚多paper做 完全辛苦到仆街
A3 lu bba
有無機

有掛應該
擺ba科好似好dd
咪撚讀文院呀
冇ulife架
其實20分唔係8成穩入lu架咩
其實20分唔係8成穩入lu架咩

睇你點擺
重覆:唔好入lu

原因
八大尾二
坐牛唔方便
似中學
得一間Canteen
registry老母太多人排隊
校長太鐘意打j

好處有
一定有hall
男少女多(關毒撚咩事?)
重有既應該但未念到

心水清
A3 lu bba
有無機

有掛應該
擺ba科好似好dd

Ba我見收生少又個mean高少少 所以無揀
最想讀喺ba其實
retake 33346 (得五科,6係hist)
a1 js7100 lingu 文學士
a2 js7709 lingu hist
a3 js7905 lingu 視研
點睇?
係咪一定要中英有8?
同埋hist weighting係點計?

33446 中史係咪都唔大機會
想請問吓lingu non-jupas year3係咪只收親生仔

唔係
識唔少非親生仔
真心講句
一係20分 中英冇8
一係19 中英有8

20 中英有8
a2 sosci
a3 bba
點睇

A1放乜,正路入到A3,A2 7成
33446 中史係咪都唔大機會

係,放ied算啦
真心講句
一係20分 中英冇8
一係19 中英有8

20 中英有8
a2 sosci
a3 bba
點睇

A1放乜,正路入到A3,A2 7成

Bu 既sosci China study
A2 Eng 穩唔穩 好想讀英文
想問下呢兩年係咪都無interview呢回事?

好似好少
之前答過 marginal先要
nonju就見過有人interview
retake 33346 (得五科,6係hist)
a1 js7100 lingu 文學士
a2 js7709 lingu hist
a3 js7905 lingu 視研
點睇?
係咪一定要中英有8?
同埋hist weighting係點計?

兩個3真係幾不利
你試下擺歷史a1 睇下搏唔搏到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞