[Lingu] 嶺南大學討論區 (4) 一車車fm準備進場

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
中英數ls ba 都係4
中lit 3
lingu 中文或者中研有冇機

其中一科elective係文學
文研有冇機?

eng呢?

18 搏下lo
不過唔好太大希望
434454 geog hist
想入文研, social science
有無機會

你有星會大啲機會入到,之不過嶺南中文系都幾熱門,所以都唔可以肯定答你,但都照試先啦~
面試方面,大部分夠分入黎都唔洗面試,如果係邊緣人case就可能要

利申:聽聞

照自己興趣排啦 va應該最穩 bba同ba就唔知
通常放a都穩嫁啦嶺南

18 中文冇乜機會
擺下其他
據聞中文收得幾好 雖然都係22 21

sor智障
差好遠ga
19 可以搏lo

現代英語個科係讀d咩
見佢收3點幾分

讀近代文學,小說,drama,詩,等等,同埋linguistic例如psycholinguistic (語言同腦既關係同theory)同sociolinguistic(語言同社會既關係) ,phonetic(字典個啲拼音)等等

34354 放bba a1 呢個A2點睇

呢科好少位,一年收好少學生,20幾人如果無記錯。建議放ba好啲,收多啲人嘛。

通常放a都穩嫁啦嶺南

18 中文冇乜機會
擺下其他

中文一向收高啲
就算上年20分入都係得少少
真係想讀中文可以擺ba先
入到嚟靠揀major揀返
不過入中文gpa 都要高先得
都係個句
祝你好運

當年都係亂擺唔識睇
唯有希望大家遲啲嶺南見

就算1st round無offer 都仲有2nd 同3rd
識人上年18分 N手飯

有無機會

擺a應該都穩

你有星會大啲機會入到,之不過嶺南中文系都幾熱門,所以都唔可以肯定答你,但都照試先啦~
面試方面,大部分夠分入黎都唔洗面試,如果係邊緣人case就可能要

利申:聽聞

通常放a都穩嫁啦嶺南

18 中文冇乜機會
擺下其他

sor智障
差好遠ga
19 可以搏lo

中文
現代英語個科係讀d咩
見佢收3點幾分

讀近代文學,小說,drama,詩,等等,同埋linguistic例如psycholinguistic (語言同腦既關係同theory)同sociolinguistic(語言同社會既關係) ,phonetic(字典個啲拼音)等等

呢科好少位,一年收好少學生,20幾人如果無記錯。建議放ba好啲,收多啲人嘛。

ba好似都收唔多?
唔知有冇記錯
屌點解無各呵分析嫁
Lu sosci/bba有冇機
現代英語個科係讀d咩
見佢收3點幾分

ba好似都收唔多?
唔知有冇記錯

好似多過英文

可以試下既 但bba 19分 英數無5 基本上無可能 因為英數有weighting 而sosci 收分仲高過bba ...
屌點解無各呵分析嫁

都未有人firm入到
急咩啊ching

冇乜
其實LU中文幾好

前提係唔驚乞食
有無機會

擺a應該都穩

咁會唔會有interview 同埋個interview睇唔睇重架
有啲多問題 唔該巴打
屌點解無各呵分析嫁

都未有人firm入到
急咩啊ching

到8月自然岀現十個版本各呵分析
其實LU中文幾好

前提係唔驚乞食

好似話想現文轉古
好心咪搞咁多
有無機會

擺a應該都穩

咁會唔會有interview 同埋個interview睇唔睇重架
有啲多問題 唔該巴打

我21 冇interview前年入
所以真係答你唔到
但係in得多數應該marginal case
屌點解無各呵分析嫁

都未有人firm入到
急咩啊ching

agger
大家都可以做預言家
已決定聽日排
a1 lingu hist
a2 lingu socsci
a3 edu hist
20分邊緣人

應該入硬
祝你開心讀得

好撚驚啊
屌點解無各呵分析嫁

都未有人firm入到
急咩啊ching

班fm入唔入到關我地撚事
最想睇都係混戰同花生
屌點解無各呵分析嫁

都未有人firm入到
急咩啊ching

最想睇都係混戰同花生

屌點解無各呵分析嫁

都未有人firm入到
急咩啊ching

最想睇都係混戰同花生

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞