[Lingu] 嶺南大學討論區 (4) 一車車fm準備進場

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
Dse 雞 留名

歡迎入黎
話時話 嶺南冇咩人上連登既

有 大把
一係唔睇呢個post
一係唔留言

大把人望住個post

巴打你個名

我有食過

有 大把
一係唔睇呢個post
一係唔留言

大把人望住個post

巴打你個名

我有食過

知道咩黎都有啲年資

有 大把
一係唔睇呢個post
一係唔留言

大把人望住個post

巴打你個名

我有食過

知道咩黎都有啲年資

都係上年先冇姐
Lm
想問估計20分入唔入到LU?

人辨
不過都邊科

人辨
不過都邊科
我好多問題想問 希望巴打唔好嫌我煩 我係asso 升ling u 升中文year3

1. 有個reporting day 但係我個兩日唔係香港 聽講呢兩日係報o camp 註冊 報宿等等 我問左registry 佢叫我番到香港之後個日番去registry 整番啲手續 我想問會唔會報唔到o camp or 無位?

2. 嶺南宿位多唔多? 可唔可以介紹唔同hall巴文化 我完全無方向住咩hall

3. 新手有咩需要注意

希望有巴打解答

1就上網有得reg hall
2就睇您有咩興趣,宿位一定有,唔好hall有唔同好
3就 文院識唔到人,建議入chur hall 玩hall ocamp 先識到人

其他唔清楚 不過for Q2 其實好多位 我highly recommend 新hall

我衣家好迷惘 新hall即係近富泰個個?

Ya 我記得文院唔係叫O camp 叫o day 因為好似得一日 但巴打應該一定去到NSO (正氣camp)

咁大獲 我怕識唔到人

1 唔係hall莊or系莊 唔知
2. 你問呢d又引打手姐
abcd 南宿 : chur 玩
ef 北宿: chur摺由人
whc wjy新宿:設施新
gh 新新宿:nds 摺柒好過

等到八月頭就會有十個版本既十宿指南架喇

之前上舊登睇
真係伏撚過西
又多打手
fm應該自己去睇
唔好盡信網路言論

自己睇都好易中伏
每幢呵都剩係俾自己好個面你睇 話其他呵不是咖啦同班人岩傾咪揀個幢囉
每幢呵都剩係俾自己好個面你睇 話其他呵不是咖啦同班人岩傾咪揀個幢囉

呢樣真 當時都係岩feel就揀

但應該唔會簡g h

但應該唔會選擇g h

但應該唔會選擇g h

無得去reporting 就唯有睇遲啲個啲reg hall 攻略

但應該唔會簡g h

咁快做鳩佢
雖然唔洗做佢都收皮
同埋prefer俾exchange先
要都未必到你

但應該唔會簡g h

咁快做鳩佢
雖然唔洗做佢都收皮
要都未必到你

Hall G Hall H應該係全Lingu最摺既Hall黎,
D人係住Hall就真係住hall,當宿舍住
而且兩間Hall 既Exchange students 住宿比例最高,
Local Exchange比例你當三比一
每年掉既位出黎好少(Website有寫,因為俾學校hold起之外,本身宿位又係所有呵最少),
由於Reg入多於空缺+quit hall既關係
Waiting list其實係年年都爆撚哂(雖則俾人講係摺,不過Lingu本身總會有好多毒撚同毒絲)
Local students 想reg入去係一定要抽籤,
未必有得入

不過每年派成積既時候,
呢兩間hall既宿生平均Gpa基本上係所有Hall既Top 1 2 位(Warden office資料)
而且因為hall G H設備最新+宿位最少(最遲落成+人均宿舍呎數面積最大不過租金最貴),
每年都仲加緊租,升幅幾大
有人係會因為租金貴其他呵一截而quit

A 同 B既空缺最多,一Reg都入硬
識Reg一定reg A B
D人又Nice又人hall life

20分 jupas 放咩科先會大d機會入

但應該唔會簡g h

咁快做鳩佢
雖然唔洗做佢都收皮
要都未必到你

Hall G Hall H應該係全Lingu最摺既Hall黎,
而且兩間Hall 既Exchange students 住宿比例最高,
每年掉既位出黎好少(Website有寫,因為俾學校hold起之外,本身宿位又係所有呵最少),
Waiting list其實係年年都爆撚哂(雖則俾人講係摺,不過Lingu本身總會有好多毒撚同毒絲)
未必有得入

不過每年派成積既時候,
呢兩間hall既宿生平均Gpa基本上係所有Hall既Top 1 2 位(Warden office資料)
而且因為hall G H設備最新+宿位最少(最遲落成+人均宿舍呎數面積最大不過租金最貴),

最尾幾句好打手feel

嶺南好奇怪 摺hall 好鬼多人reg 而chur hall a b 反而有好多空位

但應該唔會簡g h

咁快做鳩佢
雖然唔洗做佢都收皮
要都未必到你

未必有得入

不過每年派成積既時候,

笑死
推爆南宿
20分 jupas 放咩科先會大d機會入

visual philo history

但應該唔會簡g h

咁快做鳩佢
雖然唔洗做佢都收皮
要都未必到你

未必有得入

不過每年派成積既時候,

最尾幾句好打手feel

嶺南好奇怪 摺hall 好鬼多人reg 而chur hall a b 反而有好多空位

咁你自己諗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞