[Lingu] 嶺南大學討論區 (4) 一車車fm準備進場

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
我想問下Fm 係咪開學先apply 資助?

係呀
a2 sosci
a3 bba
穩唔穩

照博啦 最多咪等多round

係呀

唔該哂 巴打
見到中大政政個post
434466放A1
當年我43445**5就放a1....
公平咩
見到中大政政個post
434466放A1
公平咩

世界從來都係唔公平

係呀

唔該哂 巴打

建議早啲準備好所有資料去交 最後一日交會等到成隻狗咁
見到中大政政個post
434466放A1
公平咩

咁睇唔開咁既分都讀lu
見到中大政政個post
434466放A1
公平咩

咁睇唔開咁既分都讀lu

真心前幾年多人考加上冇咁多stat 唔會夠膽駁
你見宜家間間U都有科係可以~23,24分入就知今時唔同往日
見到中大政政個post
434466放A1
公平咩

咁睇唔開咁既分都讀lu

真心前幾年多人考加上冇咁多stat 唔會夠膽駁
你見宜家間間U都有科係可以~23,24分入就知今時唔同往日

其實你做咩唔搵d計b5 嘅入
大把你揀 除非你6果d係文科另計

係呀

唔該哂 巴打

知道 我想問下交文件要印出嚟 定係網上upload?

係呀

唔該哂 巴打

知道 我想問下交文件要印出嚟 定係網上upload?

申請可印出嚟去交or網上upload 但如果佢批咗你就要印啲證明文件親身or搵人幫你去長沙灣 好似係
認真,大家諗下dse盡左力未先
盡左力都係呢個分,就乖乖地擺lingu
假如未盡力嘅,retake asso la

不死老鬼

asso都得
同dse形式唔同
Free elective有無邊科hea

FE Or cluster?
FE=history all subject
Cluster=science and everyday life

Cluster=science and everyday life

通常用free elective 去minor 其他subject 如果係bba 就 ACT+FIN 但文科可能唔同講法

有冇巴絲可以講一下大o有咩玩?

主要係聽talk,做on9 test,其次係玩team building game,行屬會之夜

冇野玩
嶺南呢間咁既辣殺都有人爭住入

唔想錢途爛
咪撚讀嶺南

利申:lu撚

無限聽talk 做fitness test 圖書館hunt 賺ilp分 嗌cheers 影fm大合照
識大學第一班人 第一班組爸媽 你roommate,有啲會同你玩房game 同組都有exchange但通常唔埋堆
記得既就得咁多 最最最重要都係覺得賺ilp分
幫人問
4444 44 econ bafs
a1 lu bba
a2 lu socsci
a3 lu risk
tritaker只想入u, 有冇可能入到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞