[JTBC/Netflix] 我的出走日記

803 回覆
33 Like 8 Dislike
個劇情寫到具氏蜻蜓點水咁好有feel
第一集明明叫佢9點前到但佢照舊7點出門口 好似為左見美貞一面咁
美貞夜晚返屋企見到爛仔佢特登整響酒樽聲黎比美貞知道自己喺度
阿哥差d睇到美貞封信即刻拍埋櫃門

美貞都寫得唔錯 雖然崇拜嗰個對白有d離地
落雨跑去推佢入屋
主動叫佢見面打招呼
比去左首爾個親故發現佢有鍾意嘅人

襯唔襯有時真係唔係齋講外表 估唔到4集劇情完全顛覆左個印象
酒樽嗰度睇到勁激動
低調地貼心嘅人真係好正
似細佬
係細佬有片
今集又重播左兩下佢跳遠 好好笑
點解咁多方式係要用跳遠黎表達 好難唔笑
大姐個上司唔係㗳大姐糖咁癲呀嘛
感覺似朋友/人生導師多啲?
大姐鍾意個單身爸爸嘛
下集
睇gee won 睇到好抑壓 即刻開返三流之路
個上司話自己都係一有好感就鍾意之後望住大姐個眼神好鬼
我都唔知
btw呢套野主角條感情線真係做得好正
今集美貞借d意話幫阿媽買野其實係想去買燒酒
具氏買酒嗰陣望住個雪櫃猶豫買唔買多支雪糕跟住出門口撞正美貞佢怕醜走左去 最後夜晚買酒個袋跌左支雪糕出黎
呢d冇skinship嘅心動位真係比編劇寫到淋漓盡致
點可以兩個連野都唔講冇交流但係d曖昧位可以咁心動
對上一次睇到咁有feel係2521
今集 不過總覺得最後男女主唔會一齊到
呢啲陰啲陰啲嘅互動比起打茄輪/床戲更好睇 講起2521就即該諗返起南朋友頭撞頭嗰下 睇到好心動
如果出走日記都一齊唔到以後唔睇療癒劇
2521已經ptsd左成幾個禮拜 又黎
今集d位真係不得了
一開頭夜晚具氏話朝早跳遠嗰下已經係為左某人開始改變
一個買酒 一個買雪糕
跟住最尾美貞話驚講出口會比人以為係真 具氏忍住唔講野繼續行
仲心動過真係講出口話佢好靚
具氏欲言又止個樣
睇完頭兩集已經即刻忍唔住手follow咗孫錫久ig
越睇越覺得佢可愛 雖然喺呢五集入面佢嘅對白唔超過三十句
睇完頭兩集已經即刻忍唔住手follow咗孫錫久ig
越睇越覺得佢可愛 雖然喺呢五集入面佢嘅對白唔超過三十句
野都唔講都可以咁心動真係寫得好好
睇到第三集先聽到Mr.具用開朗啲既聲講野
社區巴士來了 快跑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞