[JTBC/Netflix] 我的出走日記

803 回覆
33 Like 8 Dislike
痴線,呢集真係sad到爆

具氏做社長做成隻狗咁,大家姐被對家家人排斥,二哥失業要睇老豆面色,細妹被個pk上司屈外遇

最sad 係老母辛苦左成世咁就去左,死之前先知自己淨係掛住理老大同老二,冇關心過美貞,佢傷心左成個月自己都唔知

下集成家吵大獲,我應該仲sad
今集真係睇到我
三姊弟終於搵到個借口解放 去首爾生活
一開始仲以為會係唔記得熄火燒死 原來咁樣走
都帶出佢地韓國老一輩既人既悲哀(其實都香港老一輩既人一樣)
說好的治癒劇
我一開始都估會唔會係燒死 係就太慘
訓覺死無咁慘 而且啊仔都算係到
下集吵大鑊應該講佢老豆中風 睇到佢右邊身依家係癱左
美貞對狗男女好仆街 咁樣玩法 屈佢
估係唔係比賽攞第二名果果女仔

具一走 美貞完全入咗黑暗時期
唔知搵番佢 仲show唔show佢
不給予建議,不給予安慰」。
似係成日話美貞好CUTE果個
如果係第一集既美貞受到幾重打擊,應該自殺都似。而家既佢成長左,仲有三集應該唔會再庵春,可以睇到佢正面反擊組長。

二哥真係唔知可以點解放自己,失業之餘又冇目標,預告都仲係諗住搵具氏解救自己。如果就咁同個同鄉結婚就算又突兀得滯,同自己以前既煩惱冇乜關聯性。

大家姐拍拖之後得番家庭糾紛,之後搞掂個女同姑仔就得。

具氏反而最簡單,只要夠膽去追求幸福就得,唔明佢逃避d乜。

總體黎講最後都係happy ending,睇唔到仲可以點差落去。
應該呢兩集sad
結果篇就he
我見到都呆咗呆
鄉下又有啲啲錢 都係想搵個人照顧自己
有個伴啦其實話係工人仲岩啲
本身以為係 點知嗌老公 心諗
我都有小小2521後遺症出現左
點解d韓劇去到尾都係咁
隔離again my life又有小小爛尾feel
同個主軸真係冇乜關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞