[JTBC/Netflix] 我的出走日記

803 回覆
33 Like 8 Dislike
我諗呢個編劇應該唔會咁低手重用我的大叔套路
佢有另一套吳海英最尾都有好多plot twist
可以期待下
笑死
邊到有時間線
以為自己睇漏咗啲乜嘢 重睇咗嗰段幾次 但係原來真係乜嘢都冇 就係咁突然
作為大西北既居民
真係好想美貞去首爾住
唔洗放左工都仲要坐2個鐘車返屋企
但睇埋路透覺得未必係呢個解釋
嗰兩段似係未來會發生嘅事 而2022倒數會係更後嘅事
不過我覺得唔係最後結局黎 會係具氏返左出首爾之後最終都係同美貞相遇
千祈唔好好似2521咁倒敍 會想jump

至於係會一齊返 抑或係重遇之後開放結局就真係唔知
+1
黎緊呢3個星期心血少啲都唔得
有無人覺得二哥個ex搭車去佢地屋企車站
家姐返到去同二哥講 二哥再崩潰回應個幕好sad
用d濕星理由分手掩飾自己無能
如果呢套都係be都真係幾頹
連續兩套2521+呢套都係用愛情作為改變自己嘅踏腳石
最後個人改變左 但愛情就好似condom咁用完即棄
都幾唏噓
有緣無份
係⋯唔好啦又喊過
幾時先到星期五凌晨
現實好多時又真係咁唏噓嘅⋯
如果佢寫得好嘅話都可以接受嘅
最驚佢好似2521咁明明寫到兩個人係soulmate一心同體咁
但最後因為d雞毛蒜皮嘅事而離別
依家具氏同美貞都有小小係去到soulmate嘅級別
如果係要寫佢地離別嘅話 個鋪排唔夠好擔心又會重蹈2521覆轍
大姐個女同事嗰part都幾突然
理事同大姐都好幾集孖公仔食飯吹水
d同事個反應純粹以為佢地有野完全唔覺眼原來同事裡有個理事正印女友
同埋叫大姐唔好同食講自己住京畿道嗰個同事又係仆街到爆
又唔係同佢有仇口喺度話大姐扮有仔痴埋理事度
其實大姐性格幾好 直腸直肚
唔知理事點諗佢同大姐
講真會唔會咁得閒成日做人戀愛顧問
兩個一見面又雞啄唔斷
係理事女友吃醋都正常嘅
果場對質戲主要都係俾大姐發泄前晚嘅情緒

救命 我好耐冇同步追劇
成日等播哂先一次過睇
依家好難捱
美貞同具子敬
理事個gf嬲係合理嘅
係前面好似完全唔知原來有個正印女友係佢地隔離望住佢地相談
係前兩集都有場成班出去食飯
大姐同理事又係傾到旁若無人
女友係前面 嬲嬲豬
理事望大姐眼神又好開心咁
唔知有冇機會之後四角戀

反而想八卦韓國工作文化社內戀係咪真係可以咁open?
理事都應該沉沉地船
只係佢唔知道自己嗒左糖仲要係教佢點溝單身老豆
其實最初全公司嘅女仔都送過彩券得佢冇呢下都幾有緣份
縱使當時理事對佢冇咁嘅諗法 但都代表大姐係佢心目中係有別於其他女人
似係 要睇無腳雀仔嘅做化想唔想定落嚟
話說上網見到話得孫錫久去咗菲律賓拍 唔知講咩呢
同埋諗起美貞講過怕另一半太優秀 自己比唔上
⋯俾定心理準備自己要接受he & be
孫有套戲喺菲律賓拍緊
今集個結尾咁係有be嘅可能性
唯有期待下編劇唔好亂黎...話哂呢套個故事都算係勵志劇
成日覺得勵志劇借愛情黎做踏腳石好本末倒置
比你個人喺友情事業成功左咁又點 有一樣野始終都空缺左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞