[JTBC/Netflix] 我的出走日記

803 回覆
33 Like 8 Dislike
he / be 都好
希望唔好開放結局啦

希望可以睇到美貞成為大佬的女人既戲份
係 其實美貞幾型 性格有啲暗黑 具又好受
幾時先到禮拜睇下集
睇多次第10個結尾
有小小似係獨自倒數嘅具氏幻想/回憶緊過往同美貞睇雀嘅回憶
呢個解釋會好過d人講話兩個結局嗰一個版本
倒數果旁白係美貞講自己遇到嘅人都係⋯
唔好啦
可唔可以係倒數完做完嘢 同美貞係路邊食嘢
唔知有冇機會係白社長keep住黎監視具氏
具氏覺得有潛在危險會搞到美貞一家所以返去做低白社長保護佢地
跟住美貞誤會左
睇預告 呢個似下集11個劇情
(不過應該暫時無做低到白社長
但具好似幾得申會長信任 好難話離開圈子就離開)

頂 幾時到禮拜有得睇
我諗唔關事 上面路透圖美貞變左中短髮

出走日記過左藍調做話題性top1
演員個別就係第1孫錫久第2金智媛
得罪講句 藍調條條線都越睇越唔吸引 條條線都感覺好似出走二哥咁款
呢兩套直播撞左重疊左小小時間所以冇開藍調
諗住等佢出完再追 好唔掂咩見個個都講到今季最佳
笑到成個傻仔咁
藍調啲角色咪好似李民基咁樣 你唔會憎佢哋但係你會睇到煩厭 睇完一輪就會發覺得條條線啲人都不討好 係叫金宇彬同兩個阿叔好睇dd
岩岩都睇到呢tweet
好欣賞韓國電視劇劇種咁多元化
劇本寫得好 製作認真 演員又好
點樣返去睇香港劇
唔駛港劇 我有時睇新日劇都唔慣
韓劇真係超前咗好多
日劇我覺得整體以前好睇啲
依家啲韓劇劇本寫細節位好細緻
我都有留意 家姐成日著螢光黃螢光粉
電影級製作
睇多次中字第9集最尾初次相遇個shot金智媛真係好靚
佢冇好似d典型韓星咁瘦or削到個下顎線好尖整到塊面好細
好自然好有特色嘅靚女
係 配樂 cg effect 同埋點參入廣告
原本諗住金智媛今次接呢套劇
一定話題性唔高啦⋯⋯(當初以為會係好悶既劇)
點知收視都保持上升既狀態
唔知第十集之後 會唔會再多左人睇
呢套播之前個題材睇落又真係好沉重
加上孫錫久同金智媛外型上又真係唔多襯
點知開播完之後繼2521又再一次證明襯唔襯齋睇外型係定義唔到
播唔知第3定第4集嗰陣已經覺得兩個人超襯
就咁睇外型又真係唔算好襯但演技同劇本搭夠
兩個係咁小對白 無咩肢體動作下做得好好
配樂又係配合得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞