又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
絲打見你都幾有創意喎 ,嗰隻唔知係唔係獨角獸嚟呢?
絲打都會想身邊有人陪伴自己, 可能絲打係人前都會表現得幾樂觀幾開心
但自己內心就會將D唔開心, 心事收收埋埋, 都會比較內向DD咁
可能保持少少距離反而會令你安心D
不過絲打最近係唔係發生咗啲咩事令自己覺得好煩架?
巴打似乎係一個有上進心嘅人,不過係過程上好似都跌跌碰碰咁,可能亦因為安全感麻麻地,所以都傾向保護自己,亦因為咁可能人際關係上可能都會同人有D磨擦
最近狀態都未必好好,有時都會變得緊張,都會有唔少考慮
雖然巴打比較傾向保護自己, 但好似宜家呢個狀態反而令你自己安心啲
我諗巴打過去經歷唔少辛苦嘅事, 慢慢先走到宜家
除咗人際關係 其他比你講中哂
絲打最近係唔係都有啲目標/方向向前發展緊呢?
過去好似都唔太多機會比你發揮 不過宜家嘅你好似一路穩定地發展緊
雖然有時都會帶少少懷疑咁睇宜家行緊嘅路
但係宜家嘅生活都叫不過不失, 甚至都叫有D成績添
謝謝巴打支持
其實坊間都有D課程係會學樹屋人嘅
類似係透過畫畫而反映到人嘅心理同埋內在
不過我會話張畫都只係認識對方/自己嘅第一步, 都唔一定係100%準確
如果巴打有興趣可以search下屋樹人, 或者projective drawing呀

但如果想試下畫嘅巴絲就唔建議search
都唔想影響到你落筆畫嘅感覺
幾勁 多謝樓主

唔該巴打
係呀係獨角獸嚟㗎
巴打你講得好岩啊
畫呢幅畫既時候岩岩發生咗啲感情問題..
對住屋企人真係將啲心事收埋晒
見到張畫都覺得巴打係好有經歷...
身邊朋友係咪都算係幾supportive呀? 可唔可以成為你少少依靠架?
我無朋友靠得住 一路都係靠自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞