又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
巴打棵樹少癲, 好有心機同埋好靚!

巴打你係一個好細緻嘅人,你對自己都幾有要求。你都幾在意同身邊人嘅相處,有時呢D人際關係嘅野都會可能令你有少少煩惱,或者有時會有好多想法,會覺得自己諗得太多。
一路成長你都算係有方向,你都係希望可以係宜家發屢緊嘅範疇有D成就,而so far好似都算係唔錯?
你都係一個幾積極向上嘅人,亦好樂於助人,見到人地有需要時,都會主動幫下對方,所以巴打身邊相信都有唔少朋友。不過唔知會唔會有時同人相處多,反而少左D自己嘅空間呢?

thanks~
想知巴打有冇講過相關嘅course?因為我有啲興趣諗住讀睇吓你有冇經驗
覺得有8成準 師兄有料
巴打似乎同屋企人嘅關係都麻麻地,可能成長中屋企人都俾好多壓力巴打你,你感覺屋企人都唔明白自己,同佢地表達自己嘅想法亦都未必有用,慢慢都令你比較習慣收收埋埋自己嘅想法,而家對屋企人都有唔少不滿都未必有表達出嚟
亦都可能因為咁,巴打可能都有少少唔識得表達自己,有時俾人嘅感覺都有啲距離感,自己亦都未必會將心事話俾其他人知。感覺巴打成長嘅環境或者而家身處嘅環境都俾咗好多壓力巴打,巴打內心其實都有唔少目標想做到,但就覺得現實中有好多障礙,好似令你成日都達唔到自己嘅目標咁。感覺巴打有時好似都覺得要自己一個面對住哩啲困難都好辛苦,如果巴打想試吓搵人傾吓都可以tg我喎
師兄講得都好準
最近都係有心事搞到個人狀態成日好怪
如果得閑嘅話就tg 聽我呻下啦 唔該晒
https://t.me/Euphoria0_op

簡單
崎嶇
恬靜
絲打你係一個懂得同唔同人協調同埋有追求嘅人,社交上都冇咩太大嘅問題,但唔知你係咪比太多嘅目標比自己,令到自己冇咩信心去完成,或者未必可以兼顧到全部?
你都處於迷茫嘅狀態,似乎而家仲未搞清楚自己其實想要啲咩,邊一樣先係最適合自己,最鍾意。
但絲打你對未來都算係幾有想像同埋都樂觀!

不過絲打有時候你SET咁多目標俾自己,可能都會令到自己好難做得最好
你都可以專心發展一樣先,咁樣就事半功倍啦!
同埋唔知道你咁樣要做咁多嘢嘅時候,會唔會比咗好多大嘅壓力比自己呢?
巴打你係一個比較衝動嘅人, 好多野都想即刻處理, 但有時呢個特質都好易會因為無好好消化情緒同思考, 而做出一啲令你後悔嘅事

巴打過去成長好多時都係自己一個搞掂, 家人都唔算比到好多支援你。宜家嘅生活似乎都唔太理想, 對未來無太大期望, 都 keep 住有D空虛嘅感覺咁, 所以有時都會想搵D野玩下, 有少少今朝有酒今朝醉, 起碼有過一刻開心、滿足, 你就算身邊有唔少朋友都好, 有時返番去一個人果時, 又會覺得自己好孤單

巴打好似都有一個幾深刻嘅過去, 有時都會想回到從前, 反而少D focus係宜家嘅生活, plan下自己方向。唔知巴打過去係唔係有D野放唔低, move on唔到呢? 如果你想搵人傾下, 都可以TG傾下呀
絲打你係一個都好多野諗嘅一個人,有時你嘅想法都好天馬行空,都好有創意嘅。雖然你比較多野諗,但哩啲想法又不至於令你好煩惱,似乎你都係當中搵到個平衡。係人際關係上,絲打傾向都會觀察一吓對方先,讓你去選擇到底要唔要同哩個人有更多互動呢。如果你覺得對方都OK的話,其實你都幾願意同人分享你自己嘅想法同埋去交心嘅,而同咗你做朋友嘅人應該都會覺得絲打你係OK嘅!

Thanks!
有點解得好啱,確實係三心二意咁ser目標近排會專注一樣去努力先,thx Ching
絲打你係一個幾有想法同埋目標嘅人, 你對未來都有唔少想像, 都充滿住希望咁。不過你有時都擔心會被人拒絕, 或者都擔心見到人地失望, 所以你都比較傾向依賴其他人, 咁樣可能令你有安全感一啲。

你份人都率性一啲, 想做就會去做, 絲打最近個狀態好似都算係唔錯, 你都好open去試下唔同嘅野, 不過唔知你過去會唔會有D唔開心嘅事, 一路仲影響緊你呢? 唔知會唔會都同你嘅安全感相關呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞