又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
巴打係咪跳過左我幅畫

寂寞
黃昏
安靜
睇黎巴打同屋企人關係麻麻地,令到你好嬲、好委屈,唔知點樣令佢地明白你嘅諗法、支持你,所以搞到自己唔開心
有時可能都已經廢時同佢地講咁多,覺得講極佢地都係咁,而你平時都應該好少會同屋企人傾計,多數都係同你另一半或者朋友去傾訴,因為你覺得佢地先明白到你嘅感受。巴打最近亦都應該有煩惱嘅事,唔知巴打身邊嘅朋友或者另一半都俾唔俾到足夠嘅support你呢?

好耐冇畫畫
感覺巴打好似都係一個好努力追求目標同成就嘅人嚟
對自己有好多想法同目標想去達成
不過想做嘅野好多,但係就唔太分配得好個時間去達成曬咁多野
甚至好似有啲失衡,唔係好控制到咁
所以都要諗下要點樣平衡個時間阿
反而巴打同朋友嘅相處應該都係唔錯嘅
我估巴打本身都好鍾意同人social?

隨手畫
thanks
唔該晒巴打幾準

我自己的確係有好多嘢想做但會成日拖 social嗰方面都準 我同啲friend相處得係開心嘅 其實本身我個人算鍾意social 但只限單對單/少人 如果係大型社交場合嘅話我係會避免
巴打棵樹好有層次感,畫得好靚喎!
不過巴打幅畫反應出你近排狀況麻麻,個人諗嘢比較負面,對自己嘅評價都係好負面,會成日覺得自己無咩用,做咩都做得唔好,同埋會不斷放大自己做得唔好嘅地方

睇到巴打人際關係上都OK, 身邊都有唔不朋友。不過巴打比較會抑制自己嘅情緒,好少同人傾訴,可能要俾其他人知道自己內心嗁想法對你嚟講唔係幾有安全感,好似感覺好赤裸咁,又怕人地唔知點諗。不過都擔心巴打你收收埋埋會更唔開心同埋更大壓力,建議巴打可以搵人傾下,好好地釋放自己嘅情緒、發洩一場,應該會舒服啲。
巴打,你係一個幾理性嘅人, 你收埋收埋左好多情緒, 都好少將呢D感覺講出黎, 或者好多時都寧願自己承受一切,唔想俾人擔心,但亦因為咁,有時個人會低沉少少
唔知巴打近黎對未來係咪都無咩想像, 或者唔係好諗到.... 唔知係唔係有D過去嘅事, 令你move on唔到呢? 亦可能係一個人令你放唔底? 巴打你其實個人都幾硬淨,不過有需要時搵人傾下都可能對你有幫助架。或者同人傾下又會讓你有多個新嘅角度呢。
或者巴打會唔會將你想做嘅嘢排吓次序,著重試吓從一、兩樣嘢開始做先
有時太多目標太多嘢想做反而無乜方向點開始
但起碼巴打你係有啲想法而唔係一片空白
絲打,你近排嘅生活都好似唔錯咁,你份人雖然有時都內向少少,自己內心都有好多小劇場,都會有D忐忑爭扎咁但對於外界嘅人,你都會將自己嘅情緒同想法掩蓋得好好,唔會俾人知道。你對自己都有D要求,你都有自己嘅目標同方向,都勇往直前緊。如果絲打你係有D方向努力緊, 都希望你順順利利,目標達成啦
勁抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞