又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
唔知會唔會解到我都多謝樓主先

本身想畫下類似銀杏同紅葉個啲唔係果實黎
健康,放鬆,平實既靚
少癲 真係有啲料到

多謝巴打 準到有少少誇張
家人對我嘅支持真係唔多
我會嘗試揾方法比自己釋放情緒 身心健康真係好重要

就玩玩吧
https://t.me/caritasinfinityteens
巴打睇下得唔得?
巴打如果要你用3個形容詞形容間屋, 你會用咩呀?

謝謝
絲打應該係一個打不死,屢敗屢戰嘅人嚟,好似遇到好多難關都會勇敢面對咁。不過近來唔知係唔係遇到啲咩選擇上面既困惑?睇到你本身可能有好多目標想去達成,但係對自己既信心唔係好足夠,所以令到自己有啲遲疑同多左一啲不確定嘅因素。唔知呢啲野係唔係都同你以前發生過嘅野有關呢.. 感覺有啲野依然好影響住你,令到你雖然好用心去做,但好似都仲係會有迷惘咁,可能都要先處理好呢部份先可以有更多嘅發展
巴打近來個狀態好似都麻麻地, 都有幾多煩惱影響住你
你份人都比較內向, 好多野都會收埋唔講出口, 甚至有時都要好壓抑自己D情緒
雖然唔講出口, 但唔代表你無想法, 腦入面其實D思緒就不停咁諗野, 有好多想法, 亦因為咁, 有時都會令你衝動左, 諗到就去做
巴打外表睇落好似都OK, 屋企人表面上都比到唔少野你, 但你又感覺果D野唔係真正你想要, 慢慢你就自己搞掂自己, 都比較少依賴人
唔知巴打過去係咪發生過咩事, 令你一路帶住D唔開心到宜家呀?
巴打似乎同屋企人嘅關係都唔算太好, 唔close之餘, 屋企都唔係一個令你感到安全嘅地方, 你對自己生活都有D想像, 不過似乎大部份時間都同你預期嘅唔一樣, 你長時間都處於一個幾alert嘅狀態
屋企唔知會唔會有時過份保護你, 令你覺得自己好無自由.. 所以一直都好想離開
雖然你表面睇落好似無咩野咁, 但其實好多情緒谷住谷住
巴打感覺你狀態都真係唔太好咁播
平時有心事會唔會都搵人傾下架? 或者如果你唔介意都可以PM我地傾下架
搵人傾就唔會喇 講多就柒 多謝你
假的 溫暖的 理想的
真係有d料到!
有距離感好多人都有講過
我份人唔鐘意同人咁熟 原因我自己都唔係咁清楚
唔係咁鐘意分享太多自己既野比人知
同埋 可能工作上 朋友間 試過好多人會問我野 想套料咁 我試過隨口答左 咁佢就成功chok到我 之後好快傳哂比人知
以後講野都好小心 原來我講既一句野可以咁大影響
另外就係 當我同一個人熟 我好快就留意人地有咩缺點 會覺得佢好麻煩 覺得都係保持距離唔好咁熟好d 所以我自己問題吧 我都係一個好麻煩既人 都係自己一個獨立好d 係人面前會表現到好ok
但有時都想有多幾個交心既朋友 唔使多可以傾到計
而家係我身邊得一兩個可以傾計既朋友
有野想搵人講都會驚人唔想聽

謝謝你呀 令我有反思

清雅 無盡 孤寂

清靜 遠離煩囂 神秘
巴打你本身都唔係一個好有安全感嘅人, 所以你都想去做啲野去回應你一啲不安嘅感覺
你同屋企人嘅關係都好一般, 你又會想同佢地多D交流, 但同時都好似唔知可以點做好
對其他人黎講, 你都傾向保護自己, 平時都小心翼翼, 唔會將自己最內心果句講出黎。不過巴打其實又唔會對未來好悲觀, 或者似乎係睇透左? 接受左宜家嘅情況咁
面對宜家嘅情況好似都有少少矛盾, 如果巴打有時覺得唔知點算, 或者都可以搵人傾下呀
好貼近﹐我都算係一個生於憂串、居安會思危嘅人
人生意義嘅大方向都已經確立咗﹐不過當中一啲細節位仲糾結緊要啲時間同歷練先知答案

thanks !
多謝樓主的確在意人哋點睇,最近亦比較大壓力,然後冇啦啦戚起條筋去練返結他可能係我減壓方法嚟啦

快樂 安穩 靜謐
唔好意思巴打, 遲左覆你, 早排有少少忙
巴打你最近好似有幾多野煩緊咁播..
平時你份人都比較內向, 好少同人講你自己嘅感受, 大多數都會將佢收埋收埋, 自己去諗
或者都只會同身邊伴侶講
但同時你都幾依賴家人, 或者家人都會有一定程度依賴你, 你同家人個關係都算係唔錯, 都算係有傾有講, 但就好少講到自己內心諗咩
或者正正係你都睇得幾重家人, 所以有時家人都會係你考慮之列, 無形中都自己都比左D壓力自己... 所以令你呢排個狀態都好似麻麻地咁
唔知身邊有無人可以同你分憂一下呢? 都可以同佢地傾下呀.. 或者tg傾下都得架
多謝巴打 成個六月都覺得生活好悶 伴侶方面女朋友都無 有野唔知同邊個講好 注定一世毒撚
或者有時都真係差少少推動力, 又差少少決心
可能唔同決擇都有唔同得著呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞