又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
唔該曬樓主 係呀 好鐘意自由自在 唔鐘意比人束縛住 但呢一刻對未來好迷惘
絲打似乎有幾個目標想達成,但係最近好似唔係好順利,搞到你有少少頹少少攰加上可能係過程當中好似都遇上咗啲阻滯,好似好多限制令你做唔到你想做嘅野。見絲打哩排心情可能都麻麻地,會唔會都希望有個人明白自己、支持自己,你會唔會想試吓搵人傾吓呀?
絲打似乎係個努力做嘢默默耕耘嘅人,而絲打唔係太滿足於現時嘅生活,好似被過去嘅野影響緊或者係仲好留戀以前所發生過嘅一啲事
而家嘅生活好似冇乜突破,亦都好似現實中有好多限制令絲打做唔到自己想做嘅野咁?而家嘅生活有小小頹喎好似,會唔會可以試吓幫自己搵啲新嘗試?
唔該曬樓主嘅分析 最近確實返工返到頹
最近都搵緊啱自己嘅興趣
唔知巴打係唔係覺得好孤單冇人明白你呢? 見到你呢排可能情緒都比較低落,可能都比較多心事擔憂緊。不過本身巴打都係一個比較有方向同埋有想法既人,可能呢段時間遇到啲唔開心既嘢,都可以睇下搵人去傾下,唔一定要自己面對曬架!

春天 希望 搖曳
感覺絲打都係好注重安全感既人,可能都會相對保護自己多少少,不過整體嚟講都係一個願意同人溝通分享自己既人嚟。不過唔知呢排係咪有啲咩心事諗緊? 好似都有啲野想解決但未解決到, 可能都可以同一啲信任嘅人傾下阿
咩原因令你咁迷惘呀?
啲阻滯係嚟自邊方面嫁?工作?
係樹黎既

神秘 平靜 自然
係啊 工作啊 都持續幾個月了 好迷茫
自然 寧靜 循環
諗返起好多年前發嘅一個夢
夢入面棵樹好巨大,仲高過一座山
樹上面有一圈類似煙嘅嘢好靚,好鮮艷有漸變色不過還原唔到,一直逆時針咁飄,樹上面嗰個窿我都唔知係乜嚟
我就喺個夢入面一直好敬畏咁望住棵樹
冇幾耐就有一堆UFO嚟襲擊人類

一見到呢個Post就諗返起呢個夢應該都算係緣份
所以想睇吓代表啲咩
唔該晒巴打

唔記得加3個形容詞
神秘、壯麗、生命

廢事變金剛棒所以唔Quote了
唔知巴打係咪一個都好重愛情嘅人嚟? 感覺到屋企好似令到你都唔多高興,令到你都有d憤怒同不滿,變相好似會依賴咗你嘅另一半/鍾意嘅人,有啲咩事都寧願同佢講。
有時可能同屋企人修補返個關係都重要呀,可以試下放鬆一下心情再去傾下啦!
絲打似乎同屋企人關係麻麻地,平時應該同屋企人比較少溝通,可能都會想搬離屋企。可能都係因為絲打同屋企關係麻麻地,所以都睇到絲打比較傾向係朋友/伴侶身上得到多啲愛同關心。
不過都見到絲打習慣收收埋埋,係咪有時都唔知點講俾人知自己唔開心嘅事呀?
絲打近日係咪有啲煩惱嘅事呢?
見絲打間屋似乎最近同屋企人關係都麻麻地,可能都有啲拗撬。絲打希望自己可以有多啲自由度,做自己想做嘅事,但身邊嘅人好似暫時都唔係好支持你,覺得你諗嘢可能比較簡單,仲未係諗得好周全所以都擔心你。
絲打有煩惱嘅時候身邊都有冇傾訴嘅對象呀?
絲打最近應該都有目標想做,暫時進度都係幾好幾順利,不過絲打好似對自己唔係好有信心,對自己都好多質疑。
不過睇絲打棵樹見到絲打有時自己唔知點做決定好,絲打應該都會鍾意搵人傾吓,希望身邊嘅朋友可以俾到多啲信心自己,而有朋友嘅支持亦都會令絲打個人安心啲。
絲打可以嘗試俾多啲信心自己,相信自己係有能力一步步向你嘅目標努力,努力必定會有成果嘅!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞