又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
絲打感覺係一個較隨意,有時有少少粗心大意,好多時都行動前唔係考慮太多,亦需要較大嘅自由度。絲打現階段都有啲目標想做到,但好似唔係太有信心自己做唔做到,近日亦好似都比較多擔心同煩惱,絲打應該都會好想同吓得到別人嘅支持同關心。如果有煩惱絲打唔好收收埋埋,搵人傾訴吓會好好多㗎!
見到巴打你間屋個設計幾特別睇得出巴打係一個幾有自己諗法嘅人,應該都幾talk得,亦好享受同人傾下計交流下咁
巴打同時都係一幾有創意, 亦都好鍾意幻想一啲現實世界以外嘅野, 唔知巴打係咪從事D藝術文化方面嘅工作, 又或者對呢方面有D興趣架呢?

BTW 唔知巴打係咪係感情路上都有D跌碰呢? 如果有時自己諗唔通嘅位, 都可以搵信得過嘅人傾下呀
似乎哩個人帶俾你嘅推動力都好大喎!
希望你可以同佢一齊努力,一齊進步
係呀
[畫樹3] 心理測驗了解自己
https://lih.kg/pfRecbX
#300 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
前年有畫過樹俾你,上次講嘅事,的確仲無時無刻影響緊我,雖然走出緊陰影,但條刺點都係到
呢排係爆爆地,第一件事係俾屋企人叫去相睇,認真唔鐘意咁樣被逼強求緣份;第二係依加因為某d原因讀返書,轉科自己好唔慣,好有無力感

近排覺得內心空洞感慢慢變大係想搵緊野寄託,仲未搵到係咩
絲打, 睇棵樹會覺得絲打你係自己生活上, 都覺得過得唔錯
不過可能係人與人之間嘅相處上, 會讓你覺得有D唔開心
唔知絲打係咪都想比自己定落黎, 或者都想身邊有人讓你好好依靠?
絲打你都似乎係一個有上進心嘅人,係一路發展嘅過程入面或者都有D好難堪嘅回憶
不過呢個回憶都係造就左宜家嘅你, 雖然過去內心會好多擔憂, 但宜家似乎都安定左落黎
可能都係身邊有一個好支持自己嘅人?
感覺絲打你最近都係過得幾平淡舒服

放鬆 爭扎 舒暢
唔該樓主
中呀
熱愛9UP但好多時人地唔理解我既諗法
我係鍾意FF既,因為我算係畫緊漫畫,只但係唔係畫幻想系,而係畫現實系
感情路無乜野,只係畫個排諗起一個無疾而終既女仔
見到佢結左婚生埋仔,所以個幾日有D SAD咁(廢柴)

多謝你睇我張畫
唔該哂巴打
有時發生過嘅事都唔係咁容易可以當冇發生過,如果絲打你叫做走得出個陰影,影響少咗你都已經好叻㗎啦!

你最近嘅兩年事都應該好困擾你喎,絲打平日有心事都有冇搵朋友傾訴吓架?有時咁多野煩惱覺得辛苦,都要俾自己有休息吓嘅空間再繼續向前行!休息完先有力量繼續努力同搵出可以俾到推動力你嘅野!
非引戰
想請教你點學
佢就算係valid 咁佢個mechanism 係咩?
如果我想睇journal article 我要用咩字眼 thx
絲打係一個感性嘅人, 對人的感受都好敏銳, 所以有時都唔太將自己嘅感受講出口
但唔知係咪過去經歷過D挫敗/難受嘅事.. 所以都錯過左啲機會/人? 或者絲打身邊都有D朋友係支持住自己, 不過對自己未來可能仲有少少迷惘.. 又或者都偏向於順其自然, 或者有時搵人傾下, 或者又會有D新想法呢

高大 健壯 香氣撲鼻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞