又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
每日都仲好開心好正面咁 生 . 存 . 緊

溫暖 舒適 安全

抱歉用story 好醜粉紅色一點點係櫻花
樹生長喺泥土

茂盛 翠綠 收成
巴打個人都應該係一個幾多目標想去達成既人嚟
不過好似信心上面唔係好足夠 容易會猶豫不決
不過好在巴打都係一個心境上比較強大既人
即使遇到困難都會嘗試去挑戰。
如果可以再辨識下邊啲目標可以優先去達成嘅
應該都會有助巴打解決信心上面嘅不足!
巴打平時你都似係D率性自由嘅人
感覺你嘅能力感都唔錯,而且都有啲夢想想去做到
你都幾追求自由自在嘅生活,希望生活簡簡單單,自在舒服就好
屋企人都係有D支持比你, 但同時好似對你嘅影響都唔少咁
不過唔知係咪過去都有D野KICK住你
令你咁渴望一個咁自由自在嘅生活呢?
巴打你都係一個幾有經歷嘅人
由細到大可能屋企人對你嘅支持都唔多
我諗跌跌撞撞慢慢令你有成長
或者最近都令你慢慢穩定落黎

雖然有時自己情緒都麻麻
不過你都想繼續向上發展 慢慢發掘自己多D長處
我諗巴打你都慢慢幫自己建立緊D野 有時都會有D壓力
都可以搵D方法令自己放鬆下呀
絲打 妳最近嘅狀況都好似麻麻地播...
對自己信心都唔係好多 或者都係一個比較sensitive嘅人
可能都係源於自己都係一個好需要安全感嘅人
不過就算宜家個狀態好似受限制咁(或者未係好清楚知道自己想點?)
但同時你都希望絕處逢生,希望自己可以硬淨D好好面對
巴打好似都係一個好渴望自由亦都係比較隨意嘅人
有時都會想得到多啲人嘅關心同支持
但又好似唔係好知點同身邊嘅人講自己嘅心事?
雖然哩個情況又未必好困擾到你
不過相信如果身邊有更多人明白自己
你就更有力量繼續向前!
多謝你
絲打好似近日都有好多目標想做
但似乎過往曾經有啲唔好嘅經歷影響緊你嘅自信心
令你都質疑自己係咪真係做到 令你最近都有D煩惱
不過從絲打棵樹亦都睇到
絲打應該而家都有搵到人/事/物係俾到力量你嘅
唔知個樣野係咩嚟㗎呢?
希望你都察覺到而個樣野都可以繼續俾到力量你!
超犀利!
講中曬
係呀 我最近真係遇到個人令我好想再進步 好想努力啲 等我可以幫佢手
好準呀巴打
絲打似乎係一個收收埋埋嘅人
可能都比較擔心如果自己將真實想法表達出嚟
會令你失去咗啲你好重視嘅野
哩啲擔心好似令你個人好冇安全感
而冇安全感又令你更唔敢講出你嘅心事 變成咗個惡性循環咁
你盡可能係人前表現到自己冇事 但我諗你嘅內心係唔舒服嘅
如果你想搵人傾吓計都可以搵我㗎!

Thanks 巴打

迷惘 思念 離地

四年前玩過 覺得好神奇

多謝巴打

Thanks 巴打

絲打感覺都係一個願意同人傾談分享自己嘅人,不過似乎係屋企有啲事情發生咗,令到你都感到憤怒同想爆。
加上可能絲打本身個人都係容易傾向依賴人,所以可能都容易會側重咗去依賴其他嘢。同埋唔知絲打過往係咪有啲咩唔開心嘅事呢?感覺好似某程度上都仲好影響住你,唔知係咪因為咁令到絲打都特別想搵啲人/事物去寄託呢?
絲打畫畫都幾靚喎!
絲打對自己將來都有啲想法,亦有唔少目標想做到。不過絲打好似對自己冇乜信心,身邊嘅人又好似俾咗唔少壓力你。有時可能都會想唔理別人嘅說話照自己內心嘅想法去做,但又唔係好夠膽踏出一步,內心會好多擔心好冇安全感。絲打有心事嘅時候有冇搵人傾吓呀?通常係你得到別人嘅關心同鼓勵會令你放膽啲去行多一步,俾多啲信心自己!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞