又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike

溫暖
色彩繽紛
陽光

堅固,安全,溫暖

開心 關心 無奈

暖笠笠 寧靜(所有傢俬都唔會有澀澀聲個種)

通便(一上屎塔即屙得出個種)

綠油油 多葉 少果實
睇完巴打幅畫心情好咗

唔該~

仲有呢張,辛苦樓主!
巴打似乎同屋企人關係都唔係好close,好多時有咩事都唔會選擇同屋企講,比較會傾向搵朋友/另一半去傾同埋搵佢地幫手處理你煩惱嘅事而巴打最近應該遇到啲好難解決嘅事,睇到巴打都因為咁最近幾多煩惱,巴打應該好想搵人到幫自己解決,唔知係同邊方面有關㗎呢?
巴打睇嚟你嘅狀態都唔太OK播巴打現階段都經歷緊一個幾辛苦嘅時間,好似對將來覺得好冇希望,自己一個撐得好辛苦,亦都覺得越來越頹。
另一方面,都睇到巴打身邊可能有唔少人對你嘅事好多意見,唔知巴打有時會唔會都覺得自己好似活係佢地嘅期望當中,咁樣都令你好攰好辛苦。巴打應該都唔係好滿意自己人際關係嘅情況,會想有多啲人同自己分享你嘅感受,俾力量你繼續撐住去面對而家嘅難題。如果巴打你想搵人傾計,你都可以PM我傾傾。

Thx Ching

沉悶 迷茫 憂慮
感覺絲打係畫哩棵樹嘅時候都發洩緊自己嘅情緒好似感覺到絲打因為一啲事而覺得好嬲好憫,而絲打似乎係一個好自我克制嘅人,可能有時自己好嬲都未必有表達出嚟,所以好似除咗嬲別人之外,都有嬲埋自己咁
從絲打棵樹亦都感到絲打無力感好重,好似覺得好多野不受自己控制亦都同自己期望唔同,但絲打就覺得好似都係要自己一個去面對咁,好似身邊都冇咩人可以俾到支持同力量你,讓你都有好多野諗好多擔心。唔知絲打都搵唔搵到啲方法讓你發洩到啲情緒出嚟呢?我感受到絲打你內心谷埋谷埋都好辛苦
咁我對外人係都算自我克制(門口狗),雖然都慢慢克制唔到,嬲自己就一定有,因為自己嘅不受控同無能(最主要係無能)

btw多謝先!

簡單 單調 普通
絲打你對自己似乎都唔係好有信心,好似好多野都收收埋埋咁, 對人都會比較有保留,同人相處上有時都令你覺得有D唔自在,而你都傾向保護自己多D,唔會將你真心果句同人講
可能本身你的安全感都麻麻地,所以如果身邊有朋友陪住你就會覺得舒服D啦
雖然係咁, 但絲打你份人都幾有創意, 亦好鐘意思考,唔知呢個思考嘅世界係咪反而讓你覺得舒服安心D呢?
巴打中間個詞語係啲咩?
睇得唔係好清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞