又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
絲打都算可以睇得好開喎
同我原本睇棵樹有少少唔同添, 好似都唔算俾過往影響得你太多, 咁就最好啦
絲打加油, 希望你可以做到自己想做嘅野!
會唔會都可以試下搵D野學/參加?
可能都要接觸多啲野先搵到自己對邊啲野有興趣啲
好耐無見幫推
唔係三心兩意,反而做所有事都好一心一意,我更甚覺得咁做好危險(例如全心全意去愛一個人…)
確實好多目標想做,係有做到嘅不過可以做得再好d
待人友善係必須的,但直來直往確實係我性格
我嘅心事確實唔知可以同邊個講,不過我會努力改變下,I try
有趣的
Thx bro
從你間屋上面睇,絲打應該係一個好多野諗嘅人,好似現階段嘅你都有好多煩惱咁。絲打似乎亦都會啲怪責自己嘅想法出現,好似好多野都覺得自己做唔夠好,心裡面成日都出現好多矛盾嘅想法。絲打應該都係一個會中意同人傾訴, 聽吓別人意見嘅人,不過絲打有時未必敢將自己所有真實嘅想法同人分享,可能本身個人內向啲唔敢表達不滿/可能係怕唔知人地點諗等等,不過我諗我都鼓勵絲打搵你傾訴吓嘅,睇吓會唔會搵到一個可以讓你擔心比較少嘅人去講,唔洗收埋收埋自己嘅諗法,講完你應該會舒服啲。
講漏左形容詞
幸福 親切 溫柔
巴打幅樹好靚啊,有返咁上下畫功,好有水彩畫嘅味道,你用嘅個個形容詞我直頭唔識讀

巴打似乎係一個唔係好有安全感嘅人,可能巴打生活嘅環境都俾咗好多壓力你,令巴打覺得自己好自律同做好每一樣野先可以,但同時要做好咁多野兼顧好多野都會令巴打你有壓力。巴打身邊亦都好似唔係有太多人俾到support你,所以有時巴打應該都會覺得辛苦。巴打對自己有要求係好事嚟嘅,但唔知巴打都有冇欣賞返自己,唔好總係覺得自己做得仲未夠好,都要多啲照顧自己嘅心情呀
多謝你呀絲打你都有冇玩呀?我覆到你張畫未呀?
之前個排太忙,要大家等真係唔好意思

Thx 巴打
多謝巴打 真係好準
的確係好多嘢煩緊 屋企嘢 感情嘢 工作上都好多嘢煩 壓力都好大
我唔開心會搵frd傾訴 但俾你講中 我講嘅煩惱好多都只係表面 其實好多內心深入啲嘅煩惱我都唔敢講出嚟 因為我覺得真正嘅自己太卑劣可恥 所以唔想俾人知自己呢一面

唔該樓主!
唔好意思呀 想問一問清楚絲打哩2幅畫係同一個人畫, 定係2個人畫㗎?
同埋唔係好睇到下面個幅畫嘅3個形容詞, 可唔可以麻煩絲打影近dd或者係打出嚟呀?
巴打 麻煩你幫間屋諗三個形容詞呀
感覺絲打同屋企人嘅相處唔太好,好多時都會為屋企嘅事唔開心/嬲等,似乎係屋企多數都唔到你話事,一方面你都好願意聽屋企人講野同埋同佢地溝通,但另一方面你都好明白其實屋企嘅野都係由佢地話事,所以有時候即使有對屋企人的嬲怒同不滿都無得發洩。

感覺絲打係哩方面都好想搵人去傾訴,不過可能絲打會覺得身邊嘅人有時都未必明白自己,可能以前同人傾完都未必有覺得好啲,令你都唔知搵咩人去傾訴好。慢慢可能變得越來越收埋咗自己,容易讓人覺得同你有距離感。不過絲打可能只係唔想自己再受傷,所以寧願同人保持啲距離,亦都未必想俾人知道自己真實嘅諗法,變咗絲打平時自己都好多野諗,而有時都會怪自己諗得太多。唔知絲打而家都幾大個,已經可以有能力減低屋企對你嘅影響未呢?如果你想搵人傾吓計,我都好樂意聽㗎!
我諗絲打即使有啲卑劣啲嘅想法,背後都一定係有啲原因嘅,到底自己某啲想法都真係需要改變,定係有啲想法其實咁諗都好正常呢
但我見絲打似乎都將自己睇到好差的話,哩樣野都會令你個人變得唔開心姐
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞