又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
絲打 你似乎都有好多想追求嘅野播, 有自己想達成嘅目標, 同時都感覺到你過往可能有一啲唔開心嘅事發生過, 唔知宜家過渡到未呢? 過去你都應該要用好多力量去解決呢D唔開心嘅經歷, 宜家可能對你影響少左
你都好重視身邊人嘅睇法 特別係父母嘅睇法, 佢地對你嘅支持同關心都應該唔少, 同時你都會比較依賴佢地
不過唔知有時會唔會都過於著重家人睇法, 而未必讓自己有好多發揮嘅機會架?
絲打你最近係咪出現左啲幾煩惱嘅事呀?
屋企似乎都唔係一個可以讓你暢所欲言嘅地方
有時更加會收埋自己D感受, 唔會將自己想法情緒放係面度
你對家庭都有D想法同埋期望
不過似乎宜家嘅屋企就未必同你期望嘅好相似咁?
絲打似乎都好多目標都想去達成,但係好似追求太多
加上可能一直以嚟冇咩人support你,變左冇辦法好有效率咁達成到。
另外都感受到絲打係一個嚮往自由嘅人
不過可能而家都仲有啲擔憂同焦慮未解決到
會唔會嘗試一下去揾人去分享下自己的目標或者煩惱呢?
咁自己都可以得到一啲其他人既支持同鼓勵。
絲打好似過往嘅成長過程中 都好缺乏身邊人嘅支持
變相都令到你好想改變呢種窘境
不過見到絲打你都有一啲好明確嘅目標想去達成
而且對於自己呢個目標都充滿信心!
希望你都可以保持呢個信心,為自己爭取更多!
巴打睇落你都係一個心思細密 比較著重思考嘅
你平時都好需要安全感, 習慣自己一個處理問題
比較少倚靠其他人或者同人傾訴
係內心深深處, 你都唔太肯定自己, 傾向想退後一步保護自己
可能過去好多野都係一力承擔, 所以係處事上都會謹慎D
但唔知巴打你會唔會反而都幾enjoy自己一個?
絲打你份人都係直率D, 行動力都幾高
基本上你係諗左咩就會即刻去做嘅人, 隨心率性
你都係一個幾ready面對生活挑戰、難題嘅人
亦因為家人一路對你嘅支持都唔錯
支持得你之餘又會比空間你自己發揮
所以都讓你安心地去試好多唔同嘅野
不過感覺絲打你係疫情呢D日子可能少左好多野做, 又限制多多,
令到你個人有D唔自在
絲打係一個幾著重人際關係的人
不過唔知係咪因為過去經歷過D好深刻嘅野
慢慢令你將自己真實的想法隱藏,
你都幾在意人地對你嘅睇法, 所以你都可能傾向遷就別人
將開心一面show比人睇, 就唔會令到人地唔鍾意自己
同時你都想為自己帶黎一啲轉變, 不過唔知似乎最近都有D迷惘
好似唔係好picture到之後可以點樣發屢咁
如果絲打唔介意我地可以傾下啵
巴打似乎係生活上都有唔少野需要你去承擔, 亦有機會要做好多決定
有時都要面對一啲兩難局面, 因為D野好難決定, 令你自己都有D矛盾。
唔知係唔係因為生活個環境都比較高壓?
所以巴打你都傾向收埋自己, 對身邊嘅野都比較sensitive
呢個都係一個保護自己嘅方法。
巴打你都會想有人係身邊支持你 陪伴你
不過係咪都因為環境令你都唔太有空間搵下朋友?
同埋你都係一個幾硬淨嘅人, 可能一路成長屋企比左個role model你睇
雖然你都應付到宜家嘅生活, 不過適時都比自己放鬆下呀
巴打感覺係過往嘅經歷中都遇到好多困難
有啲創傷都暫時無辦法面對到
見到巴打都好想渡過呢啲嘅難關
能夠係一個惡劣嘅環境裡面搵到一啲能夠寄托嘅部份或者安樂窩
睇到應該朋友或者另一半都係一啲能夠好好支持你嘅人
都可以試下多啲依賴佢地, 或者同佢地分享下你嘅想法
可能都可以令到你多啲insight
巴打哩個夢境都好特別喎,不過我都帶返個頭盔先
因為巴打而家哩棵樹似乎係你夢境所見到嘅一個境像
所以用我平時分析畫樹嘅方法去分析未必全然咁準
但巴打你都可以參考一吓啦!

巴打似乎係一個好有想法有原則
對於小細節都會係一絲不苟同埋執著嘅人
有時事情未必係如巴打預期中發生嘅時候都會令巴打有幾多擔心同煩惱不過巴打都傾向唔會係人前表露哩啲情緒
巴打都會習慣係人前表露自己有能力嘅一面
希望人地會覺得巴打你搞得掂
但其實巴打內心應該都幾疲累,幾壓抑同埋大壓力
有時可能將自己內心嘅感受講俾信任嘅人聽都可以抒緩到一啲壓力嘅
巴打唔好成日死頂呀

簡單 自由 堅韌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞