又黎 畫樹/畫屋 心理測驗了解自己

651 回覆
37 Like 15 Dislike
唔知絲打感情問題宜家過渡左未呢?

係呀, 有時幅畫都幾反映到你當下嘅狀態
所以如果過2年你再畫, 個分析可能又會唔同架

舒服有風 炎夏 茂盛
感覺絲打都係一個相對好重視安全感既人嚟
雖然好似表面上好願意同人分享自己
但其實內裡都好怕其他人進入自己嘅世界
唔知係唔係都容易同人認識傾談
但要交心就會多啲提防呢?
絲打似乎都有好多想做嘅嘢同埋有好多目標想達成
一方面絲打開始漸入佳境
但另一方面有好多目標要去達成又令你都有好多煩惱
絲打似乎都對自己要求好多,亦都受以前曾經發生嘅事影響
令你覺得係現實中有好多限制好難做到你想做嘅嘢
會唔會有時做做吓野都會感覺到好攰、又或者好力不從心咁呀?
但係睇得出絲打有積極面對果一面
如果真係有好多嘢想做,不妨嘗試計劃吓
亦都多啲欣賞返自己嘅努力,相信你嘅努力一定會為你帶來成果!
絲打應該都係一個對自己好有期望同幾有上進心嘅人
尤其係人際關係方面,都會傾向係一個主動同埋會想保護到身邊嘅人
不過好似有時有啲野都好壓抑
感覺唔知係咪過往有啲唔開心既野仲影響住你嘅想法
都需要一啲時間去解決
好似有時都會令到你會刻意唔表露太多情緒比其他人知道
可能呢啲事情都仲需要一啲時間先解決到
巴打,第一句先想覆你,我都係一個濕疹人士
巴打似乎最近都唔係幾搵到自己嘅方向,好似諗都有唔少嘢都想做
但又唔知做唔做好,或者做邊樣好
不過巴打係一個好有理想嘅人,好想做到啲成績俾人睇
可能係想得到屋企人嘅認同或者朋友嘅支持等等
但似乎對自己唔係好有信心,都會質疑自己未必做到
所以可能都一直未有好明確嘅行動
巴打係過去亦都有啲放唔低亦都好唔開心嘅回憶
巴打諗諗埋埋咁多嘢唔知都有冇同身邊嘅人分享自己嘅心事呢?
千祈唔好自己一個死頂喎!

簡單 平靜 沉悶
巴打你畫得好靚喎

可唔可以留返3個形容詞去形容吓你棵樹呢?
寧靜 和平 希望
謝謝巴打
巴打似乎係一個好有對自己有要求既人,對於自己既目標係感到好有自信一定會達成到同時應該都好需要身邊朋友嘅關心同鼓勵令到你達到呢啲目標。但係近期有冇發生啲唔係幾開心嘅事,可能容易遇到阻滯或者好難去解決?
巴打而家都應該搵到啲目標係想做嘅,不過巴打似乎對自己冇乜信心,都需要身邊嘅人比多啲支持你!巴打亦都係個渴望自由嘅人,應該都好嚮往輕鬆自在嘅生活,相信同你所在乎嘅人有個舒適嘅未來能夠成為你嘅推動力!
多謝你嘅解答先最近的確係有阻滯但對自己目標好有自信就唔係我自己係無乜信心嘅人黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞