移民左去加拿大Toronto 48年 點滴 2

1001 回覆
1218 Like 15 Dislike
uncle 平時睇開咩local news media 想follow下local news
Ch. 24, AM 680
hi uncle
Hi
canadian tire 係全部outsource 嘅, 美加都係, 你會等耐啲囉。
如果嚟緊有機會去美國 我都會揀CAA
始終同AAA聯繫
但呢幾年疫情邊度都冇得去 工作又少出城外 就好似冇乜所謂
巴打我最鐘意睇你d貓
thanks
watching Leaf vs Lightning
lost
game 7 coming
我投入唔到
始終冇自細睇開波 冇嗰條筋
多倫多三寶Blue Jays, Maple Leafs, Raptors我都冇感情
點算好
我都無場場睇㗎。 打季後賽就睇多啲。 但係都唔係好識啲賽例。籃球就易啲。 嗰波夠大入球又多。 曲棍球就睇得好撚辛苦。 好多時都唔知個plug閃咗去邊, 入球又唔多。 琴日七球已經算多啦。棒球直程係無接觸既球賽。 好似比較單調。
我嗰時開始睇都因為公司好多人都講吓波, 如果你一啲都唔識就無話題㗎啦。 依啲就係融入社會
Hockey係睇啲球員嘅movement 大概追到個puck去咗邊
我諗始終比較少少數族裔睇波
入場睇波尤其棒球 絕大部分都係白鬼
同埋場波係點有時係次要
啲人透過睇波宣洩自己嘅情緒先係重點
比較靜態嘅人冇乜咁嘅需要
uncle 想問下一到步有無咩工缺人?美甲美睫有無得做🙏🏻
有好多係公司飛。 我都睇過幾次。 有一次去滿地可做嘢間公司送咗兩張前幾行既飛俾我同手下去睇棒球賽。 周維都係嗰間公司既人或親戚朋友。前 後幾行又另外幾間公司既。
美甲美睫有無得做🙏🏻 絲?

美甲美睫-
女人錢最好揾㗎啦。 不過或者要讀番個課程先噃
好似好多都係越南人做
有幾次入咗都唔知。入場係白人多啲但係球迷都有好非白人
我個外甥女由九歲打曲棍球,幾年前有支那嚟嘅教練想揾佢去打奧運支那隊添.
未幫襯過
同街都係呢d鋪頭他,全部越南人霸曬來做,跟住係大陸人。
你肯收平人工都未必輪到你, 有幾多間係專做華/港人生意?
住咗幾十年差不多從來唔睇。
去過幾次睇 base ball,當時公司成日派飛。
做過10幾20 間公司平時閑談無人講波多過 3句。
聽日出街最好避開侏羅紀嗰頭
其實睇番資料 downtown球場一帶咁多年來原來好大變化
而家起曬condo嘅位置 以至CN Tower一帶 全部係鐵路車廠
以前hockey喺Maple Leaf Gardens 棒球喺Exhibition嘅球場
想像唔到附近一帶有幾墟冚
一有球賽, 成個皇后街以南至Lakeshore, Yonge to Spadina都塞到顛。我試過幾次塞成個鐘都未出到嚟
想問下uncle點解唔支持讀private school?
What are the reasons for going to private school?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞