移民左去加拿大Toronto 48年 點滴 2

1001 回覆
1218 Like 15 Dislike
No
But I think only BC has forestry.
I am in Ontario. May be someone can help you or you can contact the Provincial health department to find out.
咁如果呢個case ontario點計法?
未到埗想先了解下
uncle你好
想請問下加拿大喺environmental science方面嘅前景係點,我鍾意ecology/environmental protection方面

下年u grad完諗住做完一年嘢+儲錢拎pr繼續喺加拿大進修呢方面嘅知識(asso學歷申請owp)

另外進修嘅話請問係選擇讀second degree定master好?有冇話邊間u好啲

如果呢科係摺嘅我轉讀護士嘅話又有冇話推薦讀hd/degree/master好

唔該你
溫哥華嘅醫療福利is free for all residents. 你land 左步之後要等三個月就可以apply for msp

https://www2.gov.bc.ca/gov/content/health/health-drug-coverage/msp/bc-residents/msp-premium-elimination-jan-1-2020
not true

logging machinery operator- job post
Kaster Logging Limited
Stayner, ON
$26.50 - $27.50 an hour - Full-time

log loader operator- job post
CANWIND LOGISTICS LTD.
Thunder Bay, ON
$30 an hour - Full-time

logging supervisor- job post
Pineland Contracting Ltd.
Foleyet, ON
$75,000 - $100,000 a year - Full-time
無咩會要自費。 屋企食藥自費,通常打工公司有保險包,有 deductible 或 co-payment。

手術,住院(包括藥)政府包, 公司保險包住2等房(如果你有買)

主要醫療各個省 coverage 都非常接近, 呢個係聯邦政府撥款各省附帶條件, 各省不能大細超。

親人臨走前住咗個幾月 ICU, 俾咗 0 蚊。
uncle
另外想問下
如果第一次嚟
係咪春天/夏天(2-3月過嚟比較好

怕冬天過嚟又拎住一大堆行李唔方便又唔適應(冇呢類落雪保暖衫
I came here around June. It was easier to adapt.
林鄭個相? 沒興趣
不過, 嗰個似寄塵叔嘅就嗲兩句啦
我未見過真人,所以會有偏差.
流年係面相中某部位代表某年齡.
但係我會加埋懷胎嗰十個月. 所以大概要加一歲.
例如我話六十五歲嘅運程,即係講六十四.
口角對下, 左邊 64 同 66歲, 右邊 65 同67歲.
依四年反覆起跌. 尤其是口角對下左邊, 好似有少少凹同歪. 此為關口.
嗰年會如白鱔上沙灘, 唔死都一身潺..
塞翁得馬,嫣知是福.
飛鳥盡,良弓藏;狡兔死,走狗烹
Next week?
Are you going to s driving school? Have you taken the in class driving course?
Discrimination is everywhere. I haven't had any really bad experience.
想問下uncle
u grade想過嚟轉行讀護士
讀返degree好/hd/定master好
同埋有冇話要讀幾耐
冇護理學背景但有science背景
(拎完pr去讀
Toronto有冇工介紹
I am in Toronto. May be some in Greater Vancouver Area can help you.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞