【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (277) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
刀導咁搞法
真係唔拍好過拍啦屌
嘥L咗我十個鐘時間睇呀仆街
又或者係成個時空轉變晒,變成yeesa昏迷醒後嘅狀態,所以yeesa覺得好陌生,以為去咗另一時空,其實一直都係同一個時空
原本有live咩
頭5集穿插做得好既
後5集衰D講句 把撚
但上半part好無聊
屌咁樣拍好似暗示緊會長鍾意Yeesa都係因為佢同楚凝一樣識穿越

會長黨輸咗盡
Yeesa只係楚凝個替身
唔止個結局 而係一開始會長都唔係鍾意Yeesa而只係Yeesa填補咗楚凝消失之後個空缺
咁係由頭輸到尾
成個A時空係楚凝許願個下就已經注定左要變一個丟棄既世界線
存在既唯一作用就係要build up返yeesa能力等佢可以返940920去搞掂阿月
所以yeesa穿去正確時空之後成個A時空再無存在必要
會長聰都永遠死左係A時空既日本
時間線故事唔同都算
重點大家當初睇係想睇yeesa 唔係睇新女主角
公道d講第一季本來拍手就穿越都膠架喇
但點解會好睇係因為真係劇情緊湊 演員又做得好投入 日本拍景又靚
對白 / 劇情有好多共嗚位
今季劇情拖到唔知想點 劇情又唔吸引 Ceci又戲屎

啊月因為老婆死左要番去過去改變 佢地之間時鬥力其實係有好睇番小小

但頭五集真心好失望 好慢 嚇走左好多人
墊住反而冇咁膠
A楚凝最去係去左B時空
死左係B時空
最後許願A時空無人再記得佢 換取B時空BBQ
自己就係B時空做果條無名女屍
屌你佢拎楚凝全家福返過去果個時間點,點樣返去搵撞死佢老母果個時空呀
可能下套就係講yeesa著草故事
車房yeesa阿月致敬終極爛尾神劇GoT
Yes 作用係令會長聰嘅悲劇更完美

Cls
可唔可以整粒流星出黎
我想許願yeesa 同會長聰一齊
🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
楚凝許願已經犧牲左
所以會長聰醒返嗰陣已經冇左楚凝嘅記憶
睇過黑市未
唔覺,呢套好睇d
的士張麗紗死左?
重睇啦 傻閪
即係改變咗嘅嘢就係
1.流星凝犧牲:A時空變做229時空
2.yeesa比張飛少女楚凝:撮合B時空嘅作家聰同林楚凝

有錯請指正
咁A時空嘅會長最後都係死?
咁A yeesa呢???
Usb 都穿越到
咁我拖埋條友穿越都得啦
會唔會發惡夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞