【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (277) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
RYAN黨
好開心RYAN 同YEESA 一齊

會長黨收皮啦
咁原本會員聰個時空呢
個loop好似唔太make sense
傻啦
Viu仲有幾套垃圾係連㩒入去都廢鳩事
用yeesa 做bridge 去940920 時空
940920時空係二月廿九未有
如果你用二月廿九 yeesa 角度
會長聰老母死左
作者聰老母死左

940920時空(楚凝死亡,全世界唔記得佢)為二月廿九前傳
搞到連yeesa都唔鍾意埋
229 會長同yeesa嘅關係而家搞到變咁取代林楚凝咁
on9架?我等咗兩年幾 比啲咁嘅嘢我睇…
唔會啦 係兩個時空
仲有好多人唔知229最尾幾時出書,話係bug
season 3 再講返 2020 229之後既時空
萬人許願:忘記940920
唔係唔存在 係會長聰死嘅時候末日咗 我覺得940920係想咁表達
撮合返會長聰同林楚凝😂
成個劇本改晒 原本冇阿月 爺爺角色變咗爸爸都識穿越時空

好撚襯呀 屌佢老母
喺教束時空都係分咗手

劉謙同Ceci終於有套戲係有好結果
Sofiee仲未有
最後撞死大表嫂既真係普通女人,唔係時間循環下既熟人
。Yeesa長跑冠軍,喺山上面同楚凝傾計
落少少去搵小家聰,跑落山然後跑上樓去搵小楚凝
見到訊號彈跑落樓搵大楚凝
再跑去車房搵阿月,同阿月一段切磋交流
然後都淨係用左15分鐘
。阿月喺楚凝背後呢淡定聲氣,楚凝轉頭果下都唔見佢跑緊
但已經瞬間喺楚凝面前出刀

。Arya果手師傳Yeesa殺night king嘅好手法
。一個搵小楚凝一個搵爺爺,無人理家聰媽媽
。神伏筆流星雨唔係要黎解釋穿越嘅力量而係直接救聰媽
。Yeesa突然又有返呢個時空嘅人嘅身份認同感
咁呢個Ryan仲係咪佢識嘅Ryan而家聰嘅死又有咩意義呢
。最後果幕兩個陌生人互不相識喺度對望得咁含情默默得唔得架
士巴拿都得
有冇人識deep fake刀導落阿月到
刀導時空
咁中意睇人離婚睇tvb啦,哩樣野洗鬼解釋咩
楚凝犧牲左 但時空A點解冇人再記得佢
點解94年殺左天朗,但之後A時空會有阿月?
全時空都有返去

分別係聰媽
如果唔係229將個期望拉得咁高 940920應該冇咁多人屌
呢個係loop既故仔
魚蛋條女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞