【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (277) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
cherb含撚住個波幾集嘅神劇黎
【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (278) 萬一盪失路,記得呢個暗號
https://lih.kg/2933433
你張圖易明
我真係唔記得
有無圖?
點解阿月會未知 係過去發生咗喎
當阿月唔知穿越 咁果個整相機嘅時間點點解阿爺會知 ?
我明

229時空(B時空)會無限loop
關羽啲眼神係代表佢一早知道yeesa 會返去殺左朱康
邊個唔知?
咁不如每一人個大頭啦

其實無loop
畫個圖比你參考
唔知點解會令人覺得會長嘅死好似變得一文不值咁
鐘意一個女仔肯代替佢死 點知原來係佢本來無左Ceci 嘅記憶
如果Ceci仲响到 佢仲會唔會為Yessa死
呢個點先最難接受
最大既問題係因為大家覺得呢套係229續集
但完全無解過點解229個yeesa去左940920時空
到底原本229個時空依家點
Yeesa 睇完日記之前就即刻鍾意Ryan
同埋又放低到死咗嘅會長聰 好唔make sense
嗰個阿月乜都未知⋯普通潛在白卡佬
屬於Kaki嘅universe
就係呢d 支線浪費時間
都無關重要
如果有多少少係鋪yeesa 唔再介意 “時空” 既不同會接得好d
上星期刀導開live 就俾人讚
今個星期再live 應該俾人刀仔插屎忽
明明片尾去咗外地接唔返229
等佢開live問佢
二月廿九真係好高質
所以作家聰既940921
係後過229發生?
因為佢一直想返去自己時空 所以佢先專心搞余家聰 而對一個 另一個時空嘅Ryan唔着重啫
個重點係個出發點
當企係同一時間點出發
用張相係穿越返「過去」
用御守係穿越去「末來」
其實當兩個時空睇就算喇
因為聰媽死同唔死而分裂左兩個時空
聰媽死就會長聰線
聰媽唔死就會去作家聰線
"今次劇集焦點將會落在男主角余家聰身上"
呢到已經夠曬啦
宜家重點係放曬落呀月身上
唔係無啦啦,229果陣已經差唔多一齊,係過咗黎,覺得呢個Ryan唔係果個Ryan, 睇完本日記覺得係同一個咪一齊囉

聽落又好合理
只不過覺得之前yeesa條衰妹見到會長聰犧牲自己
對人地動咗真情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞