【ViuTV】羅嘉駿導演作品《940920》×《二月廿九》討論 (277) 萬一盪失路,記得呢個暗號

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
都有 Sofiee
白卡有體香 熟女都有老妖睇
咁229 yeesa 係咪冇左
其實係
楚凝許個個願本質上係謀殺左會長聰要作家聰
好靚仔
跪求台灣版,無白卡佬應該會完滿好多
Yes我都係咁睇
會家聰真係最撚慘
無老母 無女 無命
我都唔撚明

我當我唔識拍野, 但劇情同取景唔會有太大影響掛
改變左既時空就係上季229同940920作家聰
係返楚凝角色黎講佢係救到媽媽 所以先有作家聰條線
呢條線佢仲可以同返家聰一齊 對第2個時空既佢黎講 好完美
佢應該出書教人如何做Omakase老闆娘
Btw Ryan同楚凝都用左獨白去講左一段
無記錯229都有,但感覺差左好遠
唯一一樣真係值得讚嘅就係仲記得點題
記憶呢個題頭幾集埋完之後以為再都見佢唔到
主要係講返940920 係發生咩事 同神聖幾何點成立 又有新穿越技同一開始鋪伏線俾觀眾估940920 發生咩事
到最後都解得通仲連埋229 結局加埋yeesa 入去做aryeesa
只可以講大家對229 感情太深 唔係純愛 主角唔係yeesa 就會屌多幾錢重
阿月老婆邊個撞唔重要,之後魚蛋又一大輪劇情,USB密碼又一大輪。

既然都係因為A,所以B,不如直接阿月老婆意外死,阿月發怒,所以要報仇算。
係因為去台灣拍先搵ceci 因為佢台灣腔聲啱用落楚凝一早過去台灣生活嘅設定
940920只有5集
呢啲先真正睇到屌屌聲
咪撚爭佢地個位
940920係醒番半年事
229尾係醒番一年後,生日
正式宣布
IT狗仍然穩坐皇位
我想問無睇229係咪唔駛睇依套
阿月喺楚凝父母架車漏手指

作家時空應該會係第一次Yeesa穿越後開live,變KOL
因為會長聰果陣都阻止巴西龜幫Yeesa開live
係 本身搵埋譚炳文踩落月球
見到話台灣同香港既劇本唔同
咁點解台灣拍到 係香港拍唔到原本既劇本
1.唔係重點
3. 只係咁岩見到usb插左係到唔想阿月睇到 唔關楚凝事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞