[D22,23] 抗俄衛國 101:Slava Ukraini ! /烏克蘭尋求組成有別於北約的同盟

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
沙地真係明唔妥敗燈

美國叫佢唔郁手

bj 就比足面
粒核障吹吹下 唔見左
已經由中部東部調軍備過去
glory to ukraine
澤仔尋日段演講睇黎好成功
佢播完片最後比高帽拜登戴,話美國你要成為世界既領導,帶領大家和平
講開Odessa,俄軍早幾日已經又話俾戰艦洗地又話玩搶灘登陸,攪左幾日都好似無進展
反艦導彈 烏本身有
其實澤連斯基老婆本身係編劇
而佢本身扮總統已經train up咗
支野係咪抄LAW
即係希林肯本身批左10億美金比烏克蘭
澤仔激情演講後打動拜登,額外自己再出多8億美金?

如果係咁,澤仔好撚勁
喂,你班仆街唔係撐俄羅斯架咩?
諗起澤仔點靠套劇,搞到最後大家真係選佢做總統

就知佢好識玩呢d野
我個人認為,其實黑海艦隊指揮部有抗命,陽奉陰違緊或者hea做。幾日前黑海艦隊已經壓迫過一次,俾烏軍用火箭彈擊沉佐一隻護衛艦後馬上後撤。依家係第二次“扮”攻擊Odessa,如果認真進行轟炸,邊會只射90枝飛彈咁少?肯定對軍港密集轟炸,炸到平哂先再派陸戰隊搶灘。而且咁樣想強行搶灘,肯定去幾多死幾多。

普京或者上面國防部冇腦,唔代表下面海軍指揮部冇腦陪普京打一場毫無意義+最後一定輸的戰爭。依家hea做,9射d唔相關地方的話,就算打輸佐,戰爭罪行,反人類罪都唔會算到黑海艦隊頭上,詳情參閱紐倫堡審判。
Glory to Ukraine 🇺🇦
驚冇人課金咩
我都覺得係hea打,連同之前有新聞話有唔少士兵拒絕接受命令黎睇呢個講法好合理。希望烏南少啲傷亡啦,其他城既平民傷亡真係好慘重
馬克龍起碼係個真心 既on 9仔
敗燈 肉酸到呢
bj 就愈睇愈似邱吉爾 帶領歐洲 抗俄

澤仔:俄羅斯已無可用之兵
美國總統拜登又口誤,稱「第一夫人的丈夫」感染了新冠

據俄新社16日報導,美國總統拜登又口誤了,他將副總統哈里斯稱為「第一夫人」,還稱哈里斯的丈夫是「第一夫人的丈夫」,而美媒通常將美國總統夫人稱為「第一夫人」。

當地時間3月15日,拜登在白宮舉行的一場活動中解釋副總統哈里斯缺席的原因,稱哈里斯沒有出席,是因為她的丈夫道格拉斯·埃姆霍夫感染了新冠病毒。拜登當時說道,「在場人員的位置發生了一些變化:第一夫人的丈夫感染了新冠病毒。」

這時,坐在旁邊的拜登妻子吉爾·拜登提醒他,他口中「第一夫人的丈夫」指的其實是他自己。然後,拜登對現場人員發出的笑聲做出了反應,說道:「沒錯,她是對的,(第一夫人的丈夫)是我!」

此前,美國有線電視新聞網(CNN)等美媒報導,美國副總統哈里斯辦公室15日發佈聲明稱,哈里斯的丈夫、美國歷史上首位「第二先生」埃姆霍夫的新冠病毒檢測呈陽性。哈里斯的副新聞秘書塞布麗娜·辛格(Sabrina Singh)在聲明中稱,「今天早些時候,『第二先生』埃姆霍夫新冠檢測呈陽性。謹慎起見,副總統不會參加今晚的活動,她今天的新冠檢測結果呈陰性,並將繼續接受檢測。」
開戰前,普京應該預自己做民族英雄,夾死烏克蘭等澤仔出走投降做國家罪人
點知今時今日,情況係調返轉
啲炮彈裝咗GPS彈頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞