[D22,23] 抗俄衛國 101:Slava Ukraini ! /烏克蘭尋求組成有別於北約的同盟

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
俄羅斯打烏克蘭都錯漏百出,我覺得心理戰都未必識用

如果收到風用核,一定去西伯利亞避,同埋普京而家都未必係莫斯科
可能係我哋諗多左
可能係靠嚇
可能真係發癲

但無人知道個癲佬想點
可能佢淨係唔想俾人估到自己下一步想點
暫時唔會,但普京已經迫緊佢攤牌
以為重大傷亡係死左幾百人
google先發現死得幾十個仲要比人偷襲死
好意思拎出嚟打飛機
真係呢啲嘅話熄咗啲飛機嘅identity 就得 完全冇技術含量都唔使用腦
嚴重懷疑一係隱晦嘅恐嚇 再唔係就係內部不穩有機會內亂
咁老老豆豆,你頂頭老細無場百舌就講埋晒啲咩「對公司唔忠心唔得」、「唔好借啲意秘撈」、「羨慕人地公司高薪糧好準福利好」,你都淆到落馬利亞納海溝啦。
而家係國家領導人打緊仗咁上下就咁樣發晦氣,你個心真係唔寒到似北極?
佢真係痴線
我之前都講過佢痴線嘅程度係令人唔可以用正常思維去諗佢下一步

所以我地不同嘅諗法都有一定嘅可能性 不過我個人偏向佢係陷入瘋狂出大絕個邊
打杖最忌軍心不穩
佢依家黎捉鬼
咪即係佢已經覺得身邊人有份反佢
我係佢地都即刻走佬

傻到打緊杖起度影響軍心
炸烏克蘭洗鬼用核 用戰略轟炸機扔炸彈都夠
上面俄軍飛機似政府高層屋企人走定佬 唔想再同普京癲落去 一陣捉埋你全家大細
去到鄉下地起碼無咁多線眼 或有機會偷渡去中國/中亞其他國家

如果真係用核 老實講你走去邊都無用啦
一粒細型中子彈炸核電廠就夠
普京唔係咁諗
應該講,而家嘅普京好難用理性去衡量甚至制止
唔可以用正常人去諗普京同毛澤東希特拉呢類人
佢地都有個共通點就係識利用人
個個都覺得自己係世界霸主
走去南美洲理論上會比較安全嘅

中非呢啲都係大贏家
多數自稱世界霸主最後都係衰收尾
仲有一句你唔愛國就打你班人係西方走狗
走資派
共產黨最另呢一樣

去到呢個年代仲係玩緊批鬥
除左維多利亞女皇既日不落帝國
玩大佢囉,最多全球變核子寒冬。
但走佬應該唔會開哂俾人睇
似足香港人對住港共咁半放棄狀態,由得佢地發顛
仲有3個人既共通點就係自己既國家以前有幾強
一係比人打到仆街就係西方勢力想瓜分自己既國家
之後就出現左想成為世界霸主既思想
普京就係史太林,係睇佢會唔會真係黎個俄羅斯文革大清洗
唔開嘅話你想畀自家SAM射落嚟?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞