[D22,23] 抗俄衛國 101:Slava Ukraini ! /烏克蘭尋求組成有別於北約的同盟

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
軍費
五毛:烏克蘭打到黎啦,白俄羅斯[衛國]戰
係全世界都冇想過普京會痴總掣. 本來應該係習近平痴線打台海先嘛

BTW, 普京同俄國依家未攞到烏克籣, 就已經開始食緊攻打烏克籣, 破壞國際秩序的後果, 普京基本上除佐將俄國北韓化外唔會有任何活路, 至於俄羅斯救唔救得番, 就睇當地人同班官員, 軍隊中人有冇隊冧普京的智慧, 勇氣啦.
我唸世界各國打賭普京唔敢用核武,唔知大家點睇
今次美國有同俄羅斯軍方設red line. 係希望red line可以最後關頭勸服俄軍唔好執行普京用核武攬炒的命令: 俄國啟動核武唔係普京一個人按掣就得的, 係要通過多重指令同認證, 最後先到操作員執行指示.

俄國準備啟動核武程序果陣, 理論上美方應該已經通過red line知道.
美國低估左俄羅斯軍方
對參戰既意願
美國都唔容許美國啲高科技嘢同俄國嘢一齊用啦
就好似土耳其咁,一買俄佬S-40”就停運F35同愛國者導彈
普京最新講話說西方社會在分裂他的社會,境外反俄勢力滲透俄羅斯,帶來惡劣的思想,想要摧毀俄羅斯。普京想要消滅俄國境內的“第五縱隊”叛徒們。還罵這樣的俄羅斯人是"人渣和叛徒 ”,最後普京說 "我相信,這種自然和必要的社會自我淨化只會加強我們的國家。"

https://twitter.com/Don_Standeford/status/1504218733631328258

https://twitter.com/__Inty__/status/1504224805112799234
Seems like false flag operation
但係普京有權換走個堆可以阻止佢射既人
自我淨化 好有納粹味道
我都睇咗條片
過咗2個星期 啲俄羅斯坦克仲係解決唔到泥濘同補給問題
結果就出現喺主幹道 比烏克蘭捕個位 射下 NLAW 刺針就 KO
淨係知 paypal 唔得
Google pay 咁大路 我亂估得掛
gogogo
咪就係 無喇喇增加難度咩

黑海艦隊動向
Mar 15
Odesa authorities:
Odesa Oblast
Russian warships shelled Ukrainian coast
2 people injured
Satellite images:
14 ships of the Russian fleet sailing towards Odesa Among them a 120-meter landing ship Pyotr Morgunov
黑海艦隊應該唔係攻奧德薩
俄國係攻下 尼古拉耶夫前
沒足夠地面部隊攻擊奧德薩

俄軍海軍同登陸艦
可能想攻dniester estuary以西
又一批美國武器

而連登仔繼續笑美國咀炮

想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞