[D22,23] 抗俄衛國 101:Slava Ukraini ! /烏克蘭尋求組成有別於北約的同盟

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
一開波full invasion就係顛撚左,無理由會覺得烏克蘭人好似依家阿富汗班契弟咁廢,亦都無理由唔知一但全民皆戰打城市遊擊,就十足十當年蘇聯係阿富汗咁大獲。

依家普京似白卡化,而北約班契弟無係一開始阻止,夾左普京上檯,咁樣根本係玩火。
但俄羅斯有個洗唔到腦既地方
始終佢地都仲係用youtube,twitter,facebook
仲係同世界聯繫
未來就難講

老果班就肯定想變返蘇聯
所以佢地思想係認為呢堆分裂出黎既無資格做國家
開同唔開都有可能 佢依家就係要你估
真呀,馬克龍都話佢憤世嫉俗,白卡佬咁
北約到依家都無諗住阻止
用烏克蘭拖死俄羅斯 睇下拖到點先認輸
應該係暴君驚人地相似
往往都係改革者上到權力中心
之後開始驚陷害,驚異己,驚被人謀殺
就開始多疑,用盡一切方法去保護自己
之後就開始痴線將一切不順從自己既人消滅
再慢慢幻想全世界與他為敵
幾乎無一個例外
有會長出聲即係烏克蘭中硬核武
兵家大忌就係唔能夠先發制人

主動權永遠係普京手
人類總係重複犯錯
其實後生個班唔敢出黎反 因為知道反咗會好似之前個啲人咁
依家打心理戰都無意思
烏克蘭都俾你炸都爛尻晒,重建都要過千億
你叫烏仔就咁算? 邊有可能

要賠過千億,俄狗都唔會肯。
暴君最後會走火入魔 疑神疑鬼 最後自己屈死自己
其實90枝唔少 但未有大型攻勢之前射幾多枝都係殺平民only
所以只有將侵略者主謀直接斬首先解決到問題
日本一開波都幫俄佬出聲,知道要搭個檯俾普京落
但係歐洲班契弟就乜都唔打算做,得英國佬幫拖。

大佬,美國佬係美洲就話係到食花生,核彈點炸都唔柒關佢事,你地係歐洲隨時一齊陪葬
凱薩唔死,成個羅馬就玩完
俄羅斯政府: 美國自己都成日炸平民, 仲曾經用原子彈轟炸日本, 所以美國無資格對俄羅斯指指點點....

https://twitter.com/GuyReuters/status/1504405881403973632

仆街lo,我認真認為普京會用核
呢個如果比五毛,小粉紅知道會點演譯呢
其實佢講得呢句 即係想炸返烏克蘭轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞