[D22,23] 抗俄衛國 101:Slava Ukraini ! /烏克蘭尋求組成有別於北約的同盟

1001 回覆
58 Like 2 Dislike
咁有支那替代品ge,雖然真係無咁方便,但相對上比硬件易搵取代
而家烏克蘭已經無得親俄, 一被人知親俄, boycott係基本盤,
會唔會被人打一身就睇你平時得罪人多定稱呼人多
蕭生燈完, 恐怕會1星期就潰敗.

正向思維麻
啱啱睇緊日本新聞節目,話原來被俄炸嗰間劇院,外面已經特登喺地下寫咗「內有兒童」離遠都見到,但俄最後都係成間炸咗

啲俄軍真係好仆街
我從來都唔係樂觀撚
係呀 死俄佬專登炸
我覺得佢唔會跪
睇微博輿論導向就知
巴打好似3日無入黎?
支俄都慣用: 敵人混入去, 責任在對方
乜撚嘢都話敵人混入去. 就可以濫害無辜
烏克蘭的軍事情報報告稱,計劃很快將更多的武器和軍事裝備從敘利亞轉移到俄羅斯和白俄羅斯。據報導,一些敘利亞僱傭軍認為這是非法移民到歐盟的機會。

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1504448769307426819?s=20&t=6HKl-ysdo5__mXmEsF8x6Q
難怪前線無咩動靜.
除非見烏即投降,如果唔係,你殺撚完人仲可以住歐洲咁着數
似想兩面抽水 唔明幫亦唔明反 少左普京佢始終少左個盟友 但又唔夠能力同西方抗衡

佢想用依種姿態去r老美著數 至於r唔r到就biden同佢後面班幕僚
個人偏向睇淡 唔覺得會有咩傾到
但biden既外交往續......好難預計
如果情報係真嘅話 佢哋有可能真係會棄械
其實都唔知咁多班政府專機飛走係走佬定俄佬決定核戰
即刻諗起俄羅斯歌劇院人質
放迷暈煙放到殺咗百幾個市民. 柒撚到
https://twitter.com/aseyevstanislav/status/1504198912822939649?s=21
這是馬克西姆。他11歲。晚上,他來到烏克蘭軍隊的陣地,成為一名志願者並戰鬥。他被烏克蘭士兵安全地交還給他的母親
這是莫斯科永遠無法理解的。

戰鬥民族
跪唔駛明做出黎,佢唔經濟支援或者減少支援俄羅斯已經要傾。中國大可以係外交層面支持俄羅斯,但係經濟層面拖壓。
仲有用BTR同RPG攻學校救人質
又想屈鳩烏克蘭掛
俄嘅主要目啲係殺恐怖份子,而唔係救人質,兩者唔一定並存
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞